VIDEO Revoltă într-un cartier de romi. Cămătar focşănean, aproape linşat la Râmnicu Sărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O executare silită s-a transformat astăzi într-un adevărat război stradal, la Râmnicu Sărat. Un creditor focşănean care venise în cartierul de romi Flămânda, însoţit de un recuperator şi un executor judecătoresc, pentru a-şi recupera o datorie, a fost întâmpinat de aproape 200 de localnici furioşi, hotărâţi să-şi apere vecinul.

Potrivit rudelor, în urmă cu doi ani, Marian Ion din Râmnicu Sărat a împrumutat o sumă de bani de la un interlop din Focşani, cunoscut sub numele de Boboc. Bărbatul avea o firmă de construcţii şi îi trebuiau banii ca să termine o lucrare. De-a lungul timpului a restituit banii şi chiar i-a dat celui care îl împrumutase trei maşini. Cu toate acestea,  datoria nu scădea. În urmă cu un an creditorul împreună cu mai mulţi prieteni l-ar fi dus pe bărbat în faţa unui notar să semneze un act potrivit căruia Marian Ion ar fi împrumutat suma de 75 de mii de euro.

Rudele bărbatului susţin că ar fi înapoiat banii. Cu toate acestea, cămătarul  l-a dat în judecată pe Marian Ion, a câştigat, şi astăzi s-a prezentat cu un executor judecătoresc să pună în aplicare sentinţa emisă de Tribunalul Focşani.

Apariţia cămătarului însoţit de executorul judecătoresc a strâns peste două sute de oameni în faţa casei celui care împrumutase banii. În momentul în care acesta a ieşit din casă încadrat de poliţiştii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă a izbucnit scandalul.

Nici executorul judecătoresc nu a scăpat mai uşor. Acesta a fost luat la bătaie de femeile casei după  care, ajuns în stradă, a înfruntat furia mulţimii. În tot acest timp poliţiştii păreau că au scăpat situaţia de sub control. La finalul acţiunii au considerat, totuşi, că totul s-a desfăşurat normal.

“Am fost solicitaţi pentru punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti si impreuna cu politistii am asigurat integritatea acestuia. Spiritele s-au incins la un moment dat dar la fel de repede s-au potolit şi au înţeles ca e vorba de lege si că trebuie să se conformeze”, a declarat comisarul Iulian Şerban, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Buzău.

În ciuda scandalului iscat, sentinţa a fost pusă în aplicare şi casa a fost evacuată.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite