Căldură cu ţârâita la Spitalul Judeţean din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii sunt nevoiţi să se încălzească sub pături
Pacienţii sunt nevoiţi să se încălzească sub pături

Doar o parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean din Buzău primesc căldura din cauza bugetului insuficient care nu poate acoperi în întregime cheltuielile de încălzire. Această situaţie s-ar putea prelungi cel puţin pentru încă o lună.

"Am dat drumul la căldură deocamdată la maternitate şi în secţiile de pediatrie. Din nefericire, Casa de Sănătate nu-mi da banii de care am nevoie şi trebuie să furnizăm căldura cu program, ca să mai facem economii. Oricum, banii nu ajung sub nicio formă pentru toată iarna, pentru că nu sunt prevăzute în buget şi cheltuielile cu căldura. Mai rupem din banii noştri puţini alocaţi pentru alte cheltuieli", a declarat managerul Spitalului Judetean Buzau, Dorel Nicolescu

Soluţia care ar fi trebuit să scoată unitatea medicală din colaps, după achitarea datoriilor de către minister şi trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă în custodia Consiliul Judeţean Buzău, s-a dovedit în realitate a fi insuficientă.

"Datoriile din vară au fost achitate, dar au devenit scadente acum şi alte contracte la medicamente care trebuiesc achitate la 90 de zile sau la 180 de zile. Aşa se face că avem din nou datorii de 40 de miliarde, la care se adaugă şi alte cheltuieli lunare pe care nu le mai putem onora. Nu ştiu cum vom trece peste această iarnă", a mai spus Dorel Nicolescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite