Profesorii au pichetat, astăzi, Primăria, chiar de Ziua Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 250 de profesori din oraş au protestat, astăzi, în faţa Primăriei, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale câştigate în instanţă. Începând cu ora 7.00, dascălii au pichetat Primăria şi Prefectura, încercând să atragă atenţia autoriţilor locale asupra situaţiei în care se află.

„Considerăm că este rea-voinţă, din moment ce primarul Nicolae Dragu dă bani la biserici, a organizat Ziua Marinei şi sărbătoarea oraşului. Nu cerem nimic în plus decât dreptul nostru. Am primit promisiunea, ca şi acum patru luni, că ne vor da banii. 1.500 de oameni aşteaptă să primească cei 500 de lei, reprezentând 25% din indemnizaţia de concediu“, a declarat Aurel Bogatu, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) al judeţului Călăraşi.

„Este o bătaie de joc“

Profesorii spun că totul este o bătaie de joc, având în vedere că există judeţe în ţară-Bacău şi Braşov- unde s-au efectuat plăţile. „Nu se doreşte respectarea dreptului pe care l-am câştigat în instanţă, deşi deciziile sunt definitive şi irevocabile. Neexecutarea acestora atrage după sine închisoare sau amendă penlă. Sunt oameni care déjà au formulat plângeri penale împotriva primarului“, a mai spus Bogatu. Dascălii au ieşit în stradă chiar de Ziua Educaţiei, sperând astfel să găsească o rezolvarea a problemelor pe care le au.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite