Cadrele didactice din Buzău stau acasă, de Ziua Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii au liber pe 5 octombrie
Profesorii au liber pe 5 octombrie

Cadrele didactice din judeţul Buzău vor sta acasă pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, drept care este stipulat în contractul colectiv de muncă la nivel de judeţ.

Potrivit Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, absolut toţi lucrătorii din învăţământul buzoian beneficiază de ziua liberă. „Am atenţionat aseară (duminică, 3 octombrie – n.r.) Inspectoratul Şcolar să anunţe în şcolile din judeţ pentru că mulţi directori nu cunoşteau acest amănunt din contractul colectiv de muncă şi am aflat că a fost trimisă o notificare în teritoriu. Personal am verificat la şcolile de pe Valea Buzăului şi, într-adevăr, profesorii ştiau că vor sta acasă pe 5 octombrie. Este zi liberă însă profesorii se pot întâlni cu elevii, în afara programei. De acest drept beneficiază atât membrii de sindicat cât şi nemembrii”, a declarat Saul Bularcă, membru al Biroului Operativ al SIP Buzău.

Mâine, 200 de membri SIP vor pleca la ora 8.00, din Piaţa Dacia, îmbarcaţi în patru autobuze, către Bucureşti, unde este programat un mare miting al sindicaliştilor din educaţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite