Cadou cu iz toxic de la maidanezi: Vezi cum te pot băga excrementele de câine în spital !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii care se ocupă de spaţii verzi din parcuri se plâng că le sar excrementele de câine în faţă. Medicii spun că materiile fecale ce provin de la aceste animale pot transmite hepatită şi  ouă de tenie ce provoacă o boală ce se poate localiza în ficat, plămâni sau chiar în creier.

Odată cu venirea primăverii ies la iveală proporţiile mizeriei lăsate peste iarnă de câinii maidanezi, care au umplut zonele verzi de lângă blocuri şi pe cele din parcurii cu tone de excremente.

Medicii spun că problema este foarte serioasă, pentru că fecalele animalelor pot provoca boli respiratorii şi digestive grave. După uscare se amestecă cu praful din aer şi apoi ajung să fie inhalate în plămâni, ceea ce poate provoca afecţiuni severe.„Dacă ar reuşi să strângă câinii de pe stradă ar fi o treabă foarte bună. Praful  de pe stradă se amestecă cu fecalele şi poate ajunge în plamâni pe cale aeroforă. Câinii transmit temuta echinococoza  sau tenia, care poate apare chiar şi la câinii de apartament. Este o boală foarte gravă, deoarece teniile fac bule cu apă in ficat, plămâni şi pot ajunge chiar şi la creier. O altă boală pe care o transmite mizeria lăsată de câini este şi toxiocara canis, tot o parazitoză ce afecteaza sistemul digestiv, pe cel respirator şi uneori chiar şi pe cel nervos” a declarat Adonis Dragnea, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău.

Primii care au sezizat proporţiile acestei probleme, a excrementelor canine, sunt chiar cei reprezentantii firmei Urbis, care administrează domeniul public din oraş.

Necazurile cele mai mari sunt în parcuri, iar Petre Burada, directorul societăţii, spune că se confruntă cu un fenomen greu de combătut care îi îmbolnăveşte angajaţii ce folosesc maşinile de tuns iarba. “Avem angajaţi foarte revoltaţi de mizeria de pe spaţiul verde.  Le intră fecale şi în gură în momentul în care folosesc aparatele pentru nivelat spaţiul verde şi boscheţii. Avem cazuri în care s-au îmbolnăvit chiar şi de hepatită din cauza excremetelor de câine pe care le-au inhalat. Este revoltător că acest fenomen este întreţinut de posesorii de animale, care le lasă să-şi facă nevoile pe unde apucă”, a declarat Petre Burada.

La fel de revoltaţi sunt şi mulţi dintre buzoieni, care au ajuns să ocolească parcurile din cauza excrementelor de câine. ”Am ajuns să-mi fie frică să-mi duc copilul în parcuri sau la locurile de joacă, devenite focare de infecţie. La tot pasul dai peste mormane de rahat de câine pe care nu le strânge nimeni. Locurile de joacă, parcurile, totul este infectat cu mizerie”, a declarat  Lucică Sandu, un buzoian de 46 de ani din cartierul Micro 14. 

Doctorul Dorel Nicolescu specialist în boli respiratorii avertizează şi el că nici locurile de joacă nu sunt  prietenoase pentru copii.
În primul rand câinii îi pot muşca şi le pot transmite o boală gravă precum turbarea. Apoi copilul bagă în gură mâinile murdare iar hepatita A poate face ravagii la cei mici. Şi mirosul le poate genera tot felul de alergii. E pericol de infecţie mare” confirmă dcotorul Dorel Nicolescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite