Căciula cu mustăți și urechi, atracția târgului din centrul Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căciula şi mănuşile cu urechi se vând bine
Căciula şi mănuşile cu urechi se vând bine

Au trecut deja mai bine de două săptămâni peste târgul de Anul Nou, deschis de autoritățile locale în centrul istoric al municipiului Buzău. Dacă vânzătorii de mezeluri au deja motive de satisfacție, colegii lor din zona cu industriale mai mult au lenevit și speră să le meargă vânzările în săptămâna premergătoare Crăciunului. Târgul va fi deschis până în ultima zi a anului.   

Pentru prima oară, strada Cuza Vodă a fost mobilată cu căsuțe din lemn, 30 la număr, pe post de standuri comerciale. Primele sunt ocupate de producători de mezeluri și brânzeturi, veniți din Ardeal, Oltenia și nordul Moldovei. Au avut noroc, pentru că buzoienii s-au dat repede în vânt după cașul afumat, șunca sau kaizerul fiert în zeamă de varză.  

Vânzările au fost bune, în ciuda prețurilor piperate. Cașcavalul se găsește la prețuri ce variază între 30 și 45 de lei kilogramul, pastrama și mușchiul afumat, de la 45, la 55 de lei, cârnații și toba, 30 de lei iar suta de grame de șorici, 7 lei. ”Este suficient să îți pui pofta la cale. Dai un ban dar știi că mănânci ceva sănătos”, spune Alina, un client al standurilor de mezeluri. 

Și dulciurile de casă au succes printre buzoieni, vânzătoarele celor două standuri prezente în târg cu astfel de produse fiind nevoite să solicite deseori reaprovizionări. Toată gama de delicatese pe bază de zahăr și ciocolată costă 6 lei suta de grame. 

La sectorul de produse industriale, activitatea comercială pare că abia acum începe să  prindă viață. ”Foarte prost au mers vânzările și măcar acum, înainte de Crăciun, să avem mai mulți clienți. Nici nu zici că a fost luna cadourilor”, spune Aneta, comerciant la o tarabă cu articole de îmbrăcăminte.  

Au fost însă și excepții. Un stand cu căciuli și mănuși are permanent mușterii. Succesul, spune vânzătoare, constă în faptul că produsele sale nu sunt obișnuite. Aici, căciulile au urechi și mustăți și sunt confecționate artizanal. O căciulă costă 38 de lei iar o pereche de mănuși cu ochi, 35 de lei.  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite