CJ Buzău vrea să achiziționeze o ambulanță și un elicopter SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un elicopter a fost trimis să preia răniţii
Un elicopter a fost trimis să preia răniţii

Un elicopter SMURD pentru urgențele medicale din județ. Aceasta este dorința președintelui Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, exprimată în cadrul unei conferințe de presă.  Cinci milioane de euro costă un aparat de zbor folosit pentru situații de urgență.

„Avem în vedere achiziționarea unei ambulanțe SMURD, pentru a fi folosită mai ales în zonele greu accesibile din județ. Vreau să vă spun însă că ne gândim serios să achiziționăm, în viitor, și un elicopter SMURD”, a precizat Cristinel Bîgiu, președintele CJ Buzău.  Bîgiu nu a spus însă de unde va face rost de fonduri pentru achiziționarea unui aparat de zbor.

Pentru cumpărarea unui elicopter ce ar putea folosit pentru intervenții medicale, de tipul EC 135, construit la fabrica Eurocopter din Brașov, Consiliul Județean Buzău va trebui să scoată din vistierie suma de 5 milioane de euro, pentru varianta cu toate dotările necesare.

Recent, un asemenea elicopter a fost achiziționat de fundația SMURD, condusă de medicul Raed Arafat, pentru a acționa în zona Moldovei. Aparatul va fi operat, începând de luna viitoare, de pe aeroportul din Iași.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite