CAMPANIE Ruşinea Buzăului: Sediul Direcţiei de Finanţe, lipsit de supleţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Direcţiei de Finanţe este una dintre cele mai mari clădiri din centrul oraşului
Sediul Direcţiei de Finanţe este una dintre cele mai mari clădiri din centrul oraşului

Astăzi debutează o campanie în care sunt prezentate cele mai urâte 10 clădiri din Buzău, în opinia specialiştilor în domeniu, dar şi a oamenilor simpli. La finalul campaniei, buzoienii vor putea să voteze pe internet ce consideră ei că este cu adevărat „ruşinea oraşului".

Clădirea Direcţiei de Finanţe din Buzău se află în centrul oraşului, în zona băncilor şi este una dintre cele mai mari, atât ca suprafaţă, cât şi ca înălţime. Aceasta se evidenţiază atât prin grandoare, cât şi prin cromatică. Este o clădire modernă, în formă de corabie, placată cu gresie, de culoare galbenă şi roşie.

Direcţia de Finanţe este înconjurată de alte clădiri moderne, majoritatea fiind sedii de bănci. „Atunci când s-a construit această clădire, nu s-a ţinut deloc cont de ceea ce este în jur. Volumul acesteia este grandoman şi este o clădire inestetică, mai ales din punct de vedere cromatic. Nici ideea placării cu gresie nu a fost o soluţie tocmai bună, nu este deloc artistică", ne-a declarat Bogdan Lefter, artist plastic. Clădirea Direcţiei de Finanţe se poate observa uşor de către trecători şi de obicei atrage atenţia prin forma sa de vas de apă.


„Mie nu îmi place clădirea asta deloc. Mi se pare atât de mare şi fără nicio formă bine definită. În plus mai e şi colorată, cam mult pentru o instituţie publică", ne-a spus şi Ion Chircă, un buzoian de 42 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite