Buzoienii vor primi căldură cu porţia doar până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caloriferul este mai tot timpul rece în casa lui Dănuţ Bărbulescu. Foto: Denisa Baciu
Caloriferul este mai tot timpul rece în casa lui Dănuţ Bărbulescu. Foto: Denisa Baciu

Furnizorul de gaze GDF Suez a mai acceptat o ultimă amânare la plata facturii restante de 4,5 milioane de lei  care trebuie achitată societatea de distribuţie a agentului termic RAM din Buzău .

Vestea nu este nicidecum liniştitoare, în contextul în care societatea Ecogen care produce agentul termic, va rămâne fără gaze dacă banii nu sunt viraţi în cont până luni la ora 12.

Reprezentanţii companiei de termoficare au o ultimă soluţie de salvare dacă în acest week-end vor obţine o scrisoare de garanţie de la Ministerul Administraţiei .

Sperăm să dezamorsăm această situaţie dacă vom primi acea scrisoare  de la minister care va garanta că ne vom plăti toate sumele restante către Distrigaz. Din păcate această  societate nu mai acceptă amânări la plată şi nici negocieri. Chiar ieri o delegaţie de la MAI s-a întâlnit la Poiana Pinului cu şefii tuturor societăţilor de termoficare din ţară şi s-au dezbătut problemele cu care ne confruntăm. De aceea cred că de săptămâna viitoare situaţia va intra în normal” a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău.

Deja volumul de gaz furnizat s-a redus la jumătate iar din acest motiv agentul termic este distribuit în regim de avarie în mai multe cartiere din Buzău.

Tot în urma sancţiunilor impuse datornicilor de furnizorul de gaze, proprietarii de la bloc care sunt abonaţi  la serviciile RAM au primit încă de marţi apă caldă cu program pentru a se evita întreruperea furnizării agentului termic necesar incalzirii .

Singurii locuitori care nu simt deocamdată limitările din sistemul centralizat sunt cei  arondati centralelor termice pe cogenerare din cartierul Micro XIV şi zonele Bazalt şi Horticolei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite