Buzoienii vor bea apă mai bună, dar mai scumpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de alimentare cu apă potabilă a fost modernizat, dar odată cu calitatea apei va creşte gradat şi preţul plătit de populaţie, cu aproximativ 60 la sută în următoarea perioadă

Buzoienii vor bea în sfârşit apă mai bună de la chiuvetă. Dacă până acum Compania de Apă era asaltată de numărul mare de reclamaţii venite de la cetăţenii nemulţumiţi de culoarea apei, acum reprezentanţii regiei speră ca acestea să se reducă, odată cu finalizarea investiţiei în reţelele de apă şi în sistemul de canalizare al oraşului. Costurile au fost asigurate în proporţie de 74%  de Uniunea Europeană, iar restul de 26% de către Primărie. „Calitatea apei de care am fost mereu certat nu va mai reprezenta o problemă. Calitatea este europeană dar preţul actual este sub nivelul preţului din Uniunea Europeană. Însă, dacă în urmă cu patru ani epurarea nu ne costa nimic, acum nu se mai poate spune acelaşi lucru. Deja preţul a crescut acum în funcţie de inflaţie, cu 12- 14 %”, a declarat Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău.


Investiţiile în reţelele de apă nu se vor opri aici. Urmează să fie puse în funcţiune câteva conducte magistrale şi la nivelul judeţului, plus reabilitarea altor staţii de pompare. Modernizarea reţelelor de apă prin aceste programe europene va duce peste câţiva ani la majorarea preţului plătit pentru un metru cub de apă. „Nu sunt preţuri exagerate, acum se ridică la 3 lei pe metru cub. Dar trebuie să avem în vedere că realizarea unei staţii de epurare care nu prea aduce venit, în schimb ne aduce sănătate, costurile sunt enorme şi trebuie suportate de toţi beneficiarii”, ne-a spus Dumitru Cristea, director operaţional la Compania de Apă. Preţul ar urma să crească, în mai multe etape, până va ajunge la 5 lei pe metru cub.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite