Buzoienii sunt accidentaţi mortal din lipsa trotuarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident cu urmări tragice, produs ieri la Ojasca, accentuează problema lipsei trotuarelor de-a lungul drumurilor naţionale. În timp ce mergea pe lângă șoseaua care leagă Buzăul de Brașov (DN 10), o femeie a fost spulberată de un autoturism care intrase cu viteză într-o curbă.

Accidentul s-a produs aproape de spitalul Ojasca. Martorii spun că au văzut cum un autoturism marca Audi a ieșit pe jumătate în afara carosabilului, după care au zărit o femeie aruncată în aer. Au aflat că este o vecină de-a lor, care se întorcea de la chioșc cu pâine și înghețată. “Venea pe marginea străzii, că nu e trotuar sau alt zonă de refugiu, iar maşina a luat-o în plin. Am văzut-o cum a aruncat-o în sus”, a povestit Maria Dumitru, martor la accident.

Victima, Marilena Matei, avea 52 de ani şi a murit pe loc, în timp ce șoferul a suferit politraumatism din cauza impactului puternic ce a urmat cu un podețul din beton.

Bărbatul din mașină, Cristian Enăchescu, un buzoian de 53 de ani, rămăsese înțepenit în caroseria îndoită și cerea ajutor curioșilor sosiți lângă mașină.Polițiștii spun că şoferul ar fi adormit la volan şi au început o anchetă pentru a stabili gradul de vinovăție, femeia aflându-se în momentul accidentului pe partea carosabilului.

Localnicii din Ojasca se plâng că sunt mereu expuşi riscului de a fi victime ale unor astfel de accidente deoarece nu au trotuare.“Acum vreo trei ani au făcut nişte şanţuri şi nu ne-au lăsat trotuare, decât aşa, ici-colo, o jumătate de metru lăţime. Mergem cu copiii pe marginea drumului şi trec tot timpul nebuni cu viteză care ne pot lovi. Multe accidente au fost pe aici, cu biciclişti sau pietoni, uitaţi câte cruci sunt pe marginea drumului”, a spus, furioasă pe autorităţi, Anica Dumitru, o localnică din Ojasca.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite