Buzoienii prezenţi la Festivalul Cârnaţilor de Pleşcoi au petrecut toată ziua. Cârnatul de 105 metri, mâncat în câteva minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distracţie şi voie bună. Sunt cuvintele care caracterizează prima zi a Festivalului de la Pleşcoi, dedicat cârnaţilor. Zeci de oameni au fost ieri prezenţi la Casa Matei din Berca pentru a sărbători cea de-a treia ediţie a acestui festival.

Sărbătoarea a debutat cu venirea haiducilor călare pe cai, moment ce aminteşte de legenda cârnaţilor de Pleşcoi, când între dealuri şi vadul Buzăului îşi făcuse tabără o ceată de haiduci, care luau oile băgaţilor şi făceau din ele pastrmă şi cârnaţi. După un recital susţinut de trupa Nemuritorii, buzoienii au fost invitaţi să susţină cârnatul lung de 105 metri. Toţi cei prezenţi au format un şir lung pentru a duce preparatul către grătar. Cei 105 metri s-au epuizat imediat.


Apoi amatorii de mâncare şi băutură din belşug s-au înscris la concursurile Fomilă de Berca şi Setilă de Berca. Titlul de Fomilă a fost adjudecat de Narcis Grigore, un tânăr de 17 ani, iar cel de Setilă de Ştefan Cojocaru.

image


Prima zi a Festivalului Cârnaţilor de Pleşcoi s-a încheiat cu un recital de muzică populară susţinut de interpreţi buzoieni.


Distracţia continua şi astăzi începând cu ora 11.00 cu un concert de muzică populară şi cu târgul cu produse tradiţionale româneşti, de unde vizitatorii au ocazia să cumpere cârnaţi,pastramă, brânză sau alte produse tradiţionale.

image
Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite