Buzoienii o iau razna din cauza lipsei banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele de neuropsihiatrie au devenit neîncăpătoare
Spitalele de neuropsihiatrie au devenit neîncăpătoare

Printre cei care au îngroşat cozile de la cabinetele de psihiatrie se numără persoanele disponibilizate, cei ameninţaţi de şomaj, dar oamenii de afaceri care nu îşi mai permit un anumit lux sau extravaganţă.

Medicii psihistrii trag semanle de alarmă pentru că a crescut îngrijorător numărul oamenilor care le cer ajutorul. Acest lucru se întâmplă de când efectele crizei financiare şi-au făcut vizibil efectul.

"În ultima vreme adresabilitatea s-a dublat comparativ cu anii 2007-2008. A crescut numărul celor care ne solicită ajutorul şi vorbim aici de oameni disponibilizaţi, de cei ameninţaţi de şomaj dar şi de tinerii lipsiţi de perspectiva zilei de mâine dar şi de adolescenţii care sunt în conflict cu familiile", ne-a declarat medicul psihiatru Maria Cristache.

Cei mai mulţi pacienţii provin din rândul şomerilor

Pierderea locului de muncă, neputinţa achitării ratelor la bancă sunt câţiva dintre factorii care generează depresii în rândul oamenilor. Faptul că în ultimii doi ani, numărul depresivilor a crescut foarte mult ne face să tragem concluzia că în această perioadă, factorii de stress au fost fie mai intenşi, fie mai numeroşi.

Psihiatrii buzoieni spun că mulţi dintre pacienţii lor provin din rândul şomerilor, al celor cu mulţi copii, în general din rândul victimelor crizei economice.

"Vin la mine oameni care au fost disponibilizaţi sau se tem să nu fie daţi în şomaj. Lipsa unei perspective de viitor dar şi grija că nu vor mai avea bani să îşi plătescă datoriile îi afectează foarte tare pe oameni", ne-a mai declarat Maria Cristache.

Unul dintre buzoineii care a apelat la la ajutorul psihiatrului este Marian Apostol de 44 de ani care a lucrat în construcţii şi de trei luni a fost disponibilizat.

"De când am rămas fără servici mă gândesc tot timpul la bani, la bănci, mă sună şi nu am de unde să plătesc şi mi-e teamă că o să-mi ia casa. Am venit la psihiatru pentru că îmi este teamă să nu înnebunesc. M-am izolat foarte mult, memoria îmi joacă feste, nu pot să mai dorm decât o oră, maxim două pe noapte", ne-a declarat bărbatul.

Teama şi grija exagerată legată de criza financiară le-au provocat tulburări anxioase şi depresii şi oamenilor de afaceri care sunt în imposibilitatea de a lua o decizie corecta, nu ştiu dacă această criză financiară îi va lăsa fără bani, nu stiu dacă să-şi vândă sau nu acţiunile. Şi ei s-au adresat medicilor psihiatri pentru tulburare anxioasă generalizată, caracterizată prin teamă şi griji exagerate legate de criza financiară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite