Buzoienii nu se grăbesc să-şi asigure locuinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţile de asigurare nu prevăd niciun boom în ceea ce priveşte poliţele obligatorii pentru că legea lasă loc de multe interpretări din lipsa unei baze de date centralizate a proprietarilor.

Deşi de la mijlocul lunii ianuarie polita de asigurare a devenit obligatorie iar din iulie proprietarii riscă amenzi de până la 500 de lei, cei mai mulţi buzoieni nu se sinchisesc încă să treacă pragul asiguratorilor.

Reprezentanţii societăţilor de asigurare se plâng că acum nici măcar ofertele imbatabile nu mai sunt pe placul proprietarilor.
 “Pe lângă asigurarea obligatorie care costă 10 sau 20 de euro am făcut oferte foarte bune pentru numai 5 euro în plus dar degeaba.  Le-am oferit şi riscuri asigurate suplimentar, chiar şi bunuri cu valoare mare din suma asigurată dar ritmul este scăzut. În plus mai observăm că oamenii nu sunt îngrijoraţi de eventualele amenzi ce vor fi aplicate după 15 iulie” a declarat Cătălin Tudor, reprezentat regional de asigurări al Euroins.

Instituţiile statului nu au deocamdată o modalitate fermă de control al proprietarilor pentru că nu există o baza de date a celor asiguraţi sau neasiguraţi.

Din acest motiv asiguratorii sunt foarte reticenţi în ceea ce priveşte succesul autorităţilor de a-i speria pe proprietari prin aplicarea de sancţiuni .“Ar trebui să existe o evidenţă în timp real ca în cazul RCA-ului care poate fi consultat oricând dar  această bază de date nu cred că va exista prea crurând. Sunt şi unii constienti că e bine să-şi asigure casa dar cei mai mulţi nu se sperie pentru că amenda e mică şi omul ştie că nu poate fi controlat. “ a declarat Mihai Ichim director de sucursală la Carpatica Asig.

Cu toate că mulţi nu cred deocamdată că este asa de importantă asigurarea locuinţei sunt şi unii care proprietari care şi-ar dori cu disperare să aibă încheiată o poliţă.

Este vorba de cei care locuiesc în blocurile cu bulină care se plâng că pe ei legea îi ignoră.“Noi am umblat disperaţi pe la toate societăţile de asigurări încă de anul trecut de când am auzit de legea asta. Am vrut să avem casele asigurate în caz de cutremur dar am aflat că dacă locuim în blocuri cu bulină nu suntem acceptaţi de nicio societate. Legea asta a fost prost făcută pentru că nu s-a ţinut cont şi de noi” a declarat Ghoerghe Bălăşoiu, proprietar în blocul Blocul 41 inclus în clasa 1 de risc seismic .

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite