Buzoienii nu renunţă la vacanţele din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptele de stradă din statul elen nu îi sperie pe cei care şi-au făcut rezervări pentru o vacanţă la malul Mării Egee. Oamenii evită litoralul românesc şi preferă să petreacă un sejur în insulele greceşti, atraşi de preţurile mai mici şi serviciile mai bune.

Cei care deja şi-au rezervat locuri pentru un sejur în Grecia nu renunţă sub nicio formă la planuri din cauza luptelor de stradă din Grecia. Preţurile mici şi condiţiile oferite îi atrag pe buzoieni ca un magnet. Grecia, alături de Turcia şi Bulgaria, rămân în continuare cele mai căutate destinaţii de vacanţă.


"Încă nu m-am hotărât unde plec în vacanţă, însă anul trecut am fost în Bulgaria, iar acum aş pleca în Grecia. Nu mi-e teamă de violenţele de acolo şi mi-aş dori să merg pe o insulă liniştită"
, ne-a spus Cristina Pavel, o buzoiancă de 32 de ani.


Încă sunt solicitări


Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că numărul solicitărilor pentru Grecia continuă să crească, în ciuda tulburărilor din Atena. Operatorii de turism afirmă că nu au avut niciun caz în care cineva să-şi fi anulat vacanţa din cauza revoltelor stradale şi că tot mai mulţi renunţă la litoralul românesc şi îl aleg pe cel elen.


Printre preferinţele buzoienilor de numără Salonic, Thassos sau chiar Atena. Cei care aleg o vacanţă peste hotare spun că ceea ce îi atrage sunt condiţiile foarte bune de cazare şi masă, modul în care sunt trataţi, dar mai ales preţurile mici.


"Eu am fost anul trecut în Grecia cu soţul meu şapte zile şi am plătit 500 de euro, bani în care am avut inclusă cazarea, transportul şi toate mesele", ne-a spus Dana Grigore, o buzoiancă de 29 de ani.

De exemplu în iunie, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de trei stele de la Marea Neagră, buzoienii ar trebui să scoată din buzunar peste 1.500 de lei (aproximativ 370 de euro). În schimb, în Grecia, pentru şapte nopţi de cazare în condiţii similare pot plăti 300 de euro, cu transportul inclus.


Mulţi aleg destinaţiile străine şi datorită ofertelor all inclusive, care încă nu sunt puse la punct şi pe litoralul românesc.

Morţi şi răniţi la Atena


Mii de protestanţi au ieşit pe străzile capitalei elene, nemulţumiţi de restricţiile economice impuse de Guvern. Manifestanţii au fost studenţii, profesorii şi angajaţi ai societăţilor de interes public. Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite în timpul luptelor purtate pe străzile Atenei între civili şi forţele de ordine.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite