Buzoienii îşi retrag cererile de debranşare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţurile contradictorii privind subvenţiile la gigacalorie i-au bulversat pe abonaţii regiei de termoficare. Angajaţii RAM au procesat degeaba sute de dosare.

Decizia Guvernului de a acorda în continuare subvenţii pentru termoficare a avut la Buzău urmări imediate. O parte din persoanele care aveau cereri depuse la Regia Autonomă Municipală (RAM) pentru debranşare de la sistemul centralizat de încălzire s-au răzgândit, iar unii chiar s-au grăbit să îşi retragă dosarele.
Vestea acordării subvenţiilor şi pentru această iarnă a fost primită cu reţinere de responsabilii RAM Buzău şi chiar cu o oarecare iritare. „Nu ştiu ce o să se întâmple până nu văd hotărârea publicată în Monitorul Oficial. Imediat după anunţ a început să vină lumea să scoată dosarele de debranşare. Am muncit în zadar toată vara la peste o mie de dosare”, ne-a declarat Milucă Neamţu, directorul Regiei Autonome Municipale. 
Totuşi, decizia guvernamentală nu schimbă prea mult datele problemei pentru populaţia din Buzău, căci primarul anunţase încă de luna trecută că va menţine preţul la nivelul celui din iarnă trecută. Atunci numărul cererilor de debranşare a scăzut brusc de la 20 pe zi la maxim 10 pe săptămână. În acest moment oamenii, nu doar că nu mai depun dosare ba chiar au luat decizia de a solicita retragerea acestora.


Totuşi, există şi excepţii, persoane care insistă să se debranşeze din motive independente de subvenţie „ La asociaţia unde sunt preşedinte au fost opt dosare. Oamenii au motivat că au copii mici şi vor o sursă sigură de căldură pe care să o folosescă şi în perioadele când RAM nu furnizează agent termic”, ne-a declarat Ion Barbu, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr.1 PT 33.  

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite