Buzoienii îşi pot face controale gratuite pentru astm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care vor să afle dacă suferă de astm îşi pot efectua o spirometrie gratuită la Dispensarul TBC din strada Plevnei numărul 26. Controalele se fac gratuit până pe 13 mai cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului şi vine la iniţiativa Societăţii Române de Pneumonologie în cadrul campaniei „Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine. Astmul poate fi controlat".

De acest control se pot bucura atât cei care vor să afle dacă suferă de astm, cât şi cei care au fost deja diagnosticaţi cu această boală, iar rezultatul se primeşte pe loc. Campania îşi propune să crească gradul de conştientizare a semnificaţiei, a consecinţelor şi a măsurilor de prevenţie pentru această afecţiune, care a devenit o problemă de sănătate publică.


Copiii, cei mai afectaţi


Astmul este o boală cronică de plămâni care determină probleme de respiraţie, lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. Este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice şi mai mult de 300.000.000 de oameni în lume sunt diagnosticaţi anual cu astm bronşic.

În România, un milion de persoane suferă de astm, 10% dintre acestea fiind copii, cei mai afectaţi au vârste cuprinse între şapte şi opt ani, astfel 1 din 20 de şcolari este diagnosticat cu astm bronşic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite