Buzoienii continuă să facă glume proaste la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape patru ani, orice urgenţă poate fi sesizată la numărul unic de urgenţă 112, iar de acolo apelurile sunt direcţionate în funcţie de situaţie la Poliţie, Ambulanţă sau Pompieri. În fiecare zi, numai Poliţia recepţionează zeci de apeluri de ajutor de la cei aflaţi în situaţii speciale. Însă unele dintre ele nu sunt sesizări, ci doar glume proaste.

“În primele nouă luni ale acestui an, la Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost primite la 112,  2.114 apeluri care, după verificare, nu   s-au confirmat. Cele mai multe dintre aspectele sesizate în aceste apeluri au constat în situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, agresarea unor persoane sau furtul unor bunuri”, ne-a declarat subcomisarul Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Cele mai multe apeluri de urgenţă au fost primite din mediul urban, peste 9.500, iar din mediul rural aproximativ 8.000. Dispecerii de la Poliţie care primesc apelurile direcţionate de la numărul unic 112 au ajuns la concluzia că tot mai mulţi apelanţi au chef de glume.

Poliţiştii îi avertizează pe cei care fac glume proaste că riscă amenzi serioase. “După verificările efectuate în fiecare caz de poliţiştii care au intervenit după preluarea acestor apeluri, au fost luate măsuri de sancţionare contravenţională împotriva a 709 persoane care au alertat nejustificat Poliţia, cu privire la aspecte neconforme realităţii”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Poliţiştii avertizează că nu sancţiunea este importantă, ci inconştienţa unora care ar putea ţine blocat un telefon în momentul în care cineva are nevoie de ajutor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite