Buzoienii continuă să cadă în plasa SMS- ului câştigător. O femeie a fost înşelată cu 115 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii continuă să cadă victimele infractorilor care se dau drept reprezentanţi ai companiilor de telefonie mobilă. Ultima victimă a escrocilor a fost o buzoiancă de 30 de ani care a fost înşelată cu suma de 115 euro.

Buzoianca s-a prezentat la sediul Poliţiei unde a reclamat că a fost înşelată prin telefon cu suma de 115 euro de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind un reprezentant al reţelei de telefonie mobilă şi sub pretextul de a remedia o eroare de facturare i-a solicitat să efectueze mai multe operaţiuni pe telefon. După ce a urmat cu stricteţe sfaturile bărbatului, a constatat că de fapt a efectuat o reîncărcare a altor cartele.


Buzoianca nu este singura victimă care a căzut în plasa infractorilor, numai în ultima lună alţi trei buzoieni au reclamat că au fost înşelaţi prin aceeaşi metodă. În toate cazurile s-au întocmit dosare penale, cercetările fiind continuate de poliţiştii de investigaţii criminale pentru identificării autorilor.

Pentru a nu cădea victime ale celor care obţin venituri prin această metodă, poliţiştii vă reamintesc să nu răspundeţi imediat unor mesaje prin care sunteţi înştiinţaţi că aţi fost desemnat câştigătorul unor premii şi să nu daţi curs solicitărilor unor „reprezentanţi" ai firmelor de telefonie mobilă care vă solicită să efectuaţi diverse operaţiuni, pentru că aceştia pot fi de cele mai multe ori infractori.


Totodată încercaţi să vă documentaţi înainte dacă persoana este într-adevăr reprezentantul firmei la care sunteţi abonat şi nu în ultimul rând, sesizaţi Poliţia, ajutând în acest fel la demascarea infractorilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite