Buzoienii au prins gustul sporturilor neconvenţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kangoo jumps sau capoeira sunt discipline sportive noi care sunt acum la îndemâna buzoienilor.

De o scurtă perioadă de timp, buzoienii au ocazia să practice sporturi mai puţin cunoscute, însă foarte benefice pentru organism, dar şi foarte relaxante.

Kangoo jumps şi capoeira sunt două dintre noutăţile oferite celor care înţeleg cât de necesară este pentru sănătate practicarea sportului, discipline atractive mai ales prin faptul că sunt destul de atipice.


În Buzău există o singură sală în care se pot practica astfel de sporturi şi deja buzoiencele, în special, vin zilnic la astfel de antrenamente.

„Capoeira a fost dansul sclavilor brazilieni, dar a fost adaptat pentru a putea fi folosit în sălile de fitness. Acest sport presupune multe salturi, sărituri, puţină acrobaţie, este foarte bun pentru spate şi pentru slăbit. Iar kangoo jumps este un aerobic pe ghete cu arcuri, care absorb şocul asupra articulaţiilor. Ghetele au fost iniţial pentru recuperarea persoanelor care au suferit accidente, apoi au fost readaptate şi folosite în săli", ne-a spus Cristina Androne, antrenoare de fitness şi aerobic.


La început, buzoienii au fost mai reticenţi faţă de aceste noi sporturi, însă acum Cristina lucrează zilnic cu zeci de cliente. Antrenoarea a observat că mişcarea are şi un efect miraculos asupra mentalului celor care o fac.

„Văd pe faţa clientelor aşa o tristeţe sau supărare când vin, iar la finalul orei pleacă foarte bine dispuse", a adăugat Cristina Androne.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite