Buzoienii au din ce în ce mai multe restanţe la întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzoienii nu mai au bani pentru întreţinere
Buzoienii nu mai au bani pentru întreţinere

Zeci de blocuri din Buzău se confruntă cu o situaţie fără precedent, asociaţiile de locatari au sume din ce în ce mai mari de încasat de la proprietari.

Aceştia îşi achita greu facturile, iar asociaţiile se luptă cu furnizorii pentru a obţine o păsuire. Odată cu criza şi lista datornicilor s-a mărit, fapt constatat şi de către preşedinţii asociaţiilor.

„Deja din lunile anterioare unii dintre locatari nu au reuşit să plătească factura la întreţinere integral, unii au plătit în 2- 3 tranşe pentru că nu au bani. Din cauza crizei mulţi sunt acum şomeri şi nu mai au bani", ne-a spus Virgilius Popa, preşedinte asociaţia de proprietari Obor.

Pe timpul iernii puţini locatari reuşesc să fie cu plata la zi a facturilor. Datoriile mari pe care le au de încasat duc asociaţiile în incapacitate de plată către furnizori. Chiar dacă acestea dispun de un fond de reparaţii pe care îl au despus într-un cont bancar, sunt asociaţii care deja au apelat la acea sumă.

„În anii anteriori nu umblam la fondul de reparaţii decât prin luna februarie, dar anul acesta am luat de acolo din decembrie. Dacă vom continua aşa este posibil să intrăm în colaps şi noi şi să nu mai putem plăti facturile către furnizori", a mai adăugat preşedintele asociaţiei de proprietari.

La asociaţia de propietari Obor restanţele se ridică la peste 20.000 de lei, iar în anii anteriori acestea nu depăşeau 10.000 de lei. Buzoienii nu îşi mai pot plăti datoriile la întreţinere în principal din cauza crizei financiare şi a faptului că cei mai mulţi dintre aceştia nu mai au un loc de muncă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite