Buzoienii, plini de datorii la apă, canalizare şi gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai pentru ridicarea gunoiului, societatea RER are de recuperat 500.000 de lei, datorii de peste un an de zile. Sărăcirea populaţiei este explicaţia pe care debitorii, respectiv asociaţiile de proprietari, o dau atunci când trebuie să îşi justifice întârzierile.

Chiar dacă taxa pentru ridicarea gunoiului menajer are ponderea cea mai mică în factura la întreţinere pentru un apartament, societatea de salubrizare RER Ecologic Service are cei mai mulţi datornici.

„Oamenii trebuie să ne plătească cât jumătate din preţul unui pachet de ţigări dar tot refuză să plătească. Luna aceasta avem de încasat 500.000 de plăţi curente, şi încă pe atât, restanţele unui număr de 37 de asociaţii”, a declarat Liviu Mocanu, director RER Ecologic Service.
Ridicarea gunoiului, sistată

„Campioni” pe lista neagră a restanţierilor sunt Asociaţia PT 17-1, din Micro 3, cu 69.000 de lei acumulaţi în 14 luni, PT 5 – 3, din Dorobanţi 1, cu 65.000 de lei, şi CT 4 Crâng 2, cu 64.000 de lei.

„Avem un grafic de sistare a ridicării gunoiului, aplicat din 15 iunie. Din cauza datoriilor, o să ajungem să nu mai avem cu ce plăti combustibilul, angajaţii şi chiar să ne continuăm investiţiile”, a declarat directorul RER.

Şi Compania de Apă are de recuperat mulţi bani pentru apa potabilă şi serviciile de canalizare, oferite buzoienilor. Cei mai mari debitori de aici se regăsesc şi pe lista neagră a restanţierilor la firma de salubritate.

„Compania de Apă are de recuperat de la buzoieni suma de 4.270.000 de lei, debit istoric”, a declarat Timotei Oprea, de la biroul de presă al companiei.

Regia Autonomă Municipală, furnizorul de apă caldă şi căldură, în sezonul rece, are de încasat de la rău-platnici aproape opt milioane de lei, din care aproximativ două milioane sunt facturi curente.

„Este o scădere a puterii de cumpărare iar oamenii fac economii atât la apa caldă cât şi la termoficare. Cu toate astea, sunt rău-platnici iar restanţele încercăm să le stingem prin reeşalonări pe timpul verii”, a declarat Milucă Neamţu, director RAM.

Criza încasărilor ameninţă investiţiile în Mediu

Din cauza restanţelor pe care le are de recuperat, societatea RER Ecologic riscă să amâne o investiţie de 400.000 de euro, la Râmnicu Sărat. Este vorba despre o staţie de transfer, unde deşeurile menajere din oraş ar trebui depozitate o zi, sortate şi apoi aduse în groapa ecologică de gunoi din localitatea Gălbinaşi, de lângă Buzău.


Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite