Buzau: Buzoienii pot cumpăra covoare de la Cisnădie, la preţ de producător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile, buzoienii au şansa să-şi procure la preţuri de producător celebrele covoare din lână, produse la Cisnădie. Societatea sibiană a amenajat zilele trecute, pe platoul din Centru, un cort alb, imens, în interiorul căruia sunt expuse câteva sute de modele de covoare şi machete, de casă dar şi pentru trafic intens.


Preţul unui covor mare, de sufragerie, nu depăşeşte 1000 de lei, în timp ce, în alte magazine de profil, un produs similar al aceluiaşi fabricant se găseşte cu cel puţin 1200 de lei. Mulţi dintre clienţii buzoieni prefer articolele de mici dimension, care sunt şi mai avantajoase ca preţ. “Am luat o carpeţică pentru hol pe care am dat 120 de lei. E un preţ bun, ţinând cont că este din material natural”, ne-a spus Florenţa Bănică, pensionară.

Expoziţia de covoare de Cisnădie va fi deschisă până duminica viitoare, de dimineaţă până la ora 21. Buzoienii vor putea găsi în cortul amenajat în faţa magazinului Romarta o colectie amplă de covoare de lână, modele clasice dar şi moderne, de diferite forme şi dimensiuni, într-o gamă coloristică variată, pe gustul cât mai multor clienţi.

Fabrica de covoare de la Cisnădie este atestată încă din 1874, având o tradiţie de peste 100 de ani în producere covoarelor lucrate integral din lână, manual sau la război. Astfel, covoarele de Cisnădie au un nivel de calitate ce concurează cu cei mai mari competitori de pe plan mondial, 90% din producţie fiind destinată exportului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite