Buzoianul reţinut la miting se plânge de abuzurile jandarmilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Lungu, de 28 de ani, instructor la spitalul de neuropsihiatrie Săpoca, secţia Ojasca, membru al sindicatului Sanitas, a fost unul dintre cei reţinuţi de forţele de ordine la mitingul de miercuri, din Capitală. A fost amendat cu 1.000 de lei şi i s-a dat drumul după două ore.

Buzoianul acuză cu nu i s-a spus nicio secundă pentru ce a fost reţinut şi amendat.

"Noi eram undeva în faţă, alături de sute de oameni. La un moment dat, s-a iscat o îmbulzeală iar jandarmii au venit şi i-au luat pe cei de lângă mine şi m-am trezit şi eu luat pe sus şi dat din mână în mână. Am ajuns în duba jandarmilor fără ca cineva să se recomande sau să ne explice de ce am fost reţinuţi", ne-a declarat indignat Cristian Lungu.

Sindicalistul este revoltat pentru că în comunicatele de presă ale Ministerului de Interne s-a spus că majoritatea celor reţinuţi erau în stare de ebrietate, deşi nici lui şi nici celorlalte trei persoane care au fost reţinute odată cu el nu le-a fost verificatp alcoolemia.

"Am fost duşi cu duba Jandarmeriei la o secţie de poliţie, acolo am fost puşi să dăm o declaraţie şi să semnăm un proces-verbal şi abia după aceea ne-au spus că am fost amendaţi cu câte 1000 de lei. Ne-au spus că putem face contestaţie la măsură dacă suntem nemulţumiţi, dar nu ne-au testat pe niciunul cu alcooltestul", ne-a mai spus instructorul.

Liderii Sanitas Buzău au spus că îl vor susţine până la capăt pe colegul lor şi că amenda va plătite de sindicat. "Colegul nostru a fost luat pe sus fără nicio vină. Amenda o vom plăti din banii sindicatului. Nu este normal să se întâmple aşa, pentru că noi ne-am dus acolo să ne cerem drepturile nu să fim luaţi de poliţie", ne-a declarat Mariana Munteanu, lider Sanitas.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite