Buzăul va deveni distribuitor regional de legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa de gros va fi pe terenul de la Drăgaică
Piaţa de gros va fi pe terenul de la Drăgaică

Autorităţile locale buzoiene vor înfiinţa, începând de luna aceasta, pe terenul care găzduieşte anual târgul Drăgaica, o piaţă de gros regională, pentru legume şi fructe.

Societatea „Pieţe, târguri şi oboare” din Buzău are în proiect amenajarea unei pieţe de gros pentru legume şi fructe, de unde se pot aproviziona atât buzoienii cât şi comercianţii din judeţele învecinate: Ialomiţa, Brăila, Prahova şi Vrancea. Pentru acest proiect, primăria alocă o suprafaţă de 15 000 de metri pătraţi, la intrare în Buzău, dinspre Spătaru.

 „Piaţa de gros va funcţiona pe terenul de la Drăgaică. Accesul maşinilor mari este facil, atât dinspre oraş, cât şi dinspre şoseaua de centură. Vânzarea se va face direct din TIR-uri, pentru că este mai uşor şi loc suficient pentru parcarea lor. Deja am vorbit cu transportatori turci care vor aduce produse la preţuri de en-gros, imediat ce le dăm semnalul că dăm drumul pieţei”, ne-a declarat Cornel Diaconiţă, directorul de la „Pieţe, târgurui şi oboare”.

Potrivit autorităţilor, înfiinţarea pieţei de gros pentru legume şi fructe nu necesită investiţii decât în promovarea prin mass-media a acestui proiect. „Când vor veni TIR-urile cu cartofi, mere sau alte produse agricole, distribuitorii trebuie să găsească aici un număr minim de clienţi. Am vorbit deja cu mulţi comercianţi din piaţa centrală şi spun că ar prefera să facă aprovizionarea de aici, ca să nu mai meargă la Bucureşti sau Braşov”, a declarat Cornel Diaconiţă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite