Buzăul trimite paraşutişti şi avioane la marea paradă militară, din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vehicule Vamtac, din dotarea paraşutiştilor
Vehicule Vamtac, din dotarea paraşutiştilor

Aproximativ 1.500 de militari şi tehnică militară vor fi mobilizate mâine pentru parada militară de Ziua Naţională a României, începând cu ora 11.00.

Potrivit planificării, la jumătatea blocului de defilare se va afla şi un detaşament format din militari ai Batalionului 60 Paraşutişti „Băneasa–Otopeni”, din Buzău, comandat de maiorul Janu Pele.

Militari din cadrul batalionului au participat la exerciţii şi schimburi de experienţă pe teritoriul ţării şi în afara acestuia cu militari din alte armate membre ale NATO şi au executat misiuni în sprijinul păcii în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan alături de militari din alte unităţi ale Armatei Române în cadrul Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii.

1 Decembrie cu ciolan pe fasole şi ţuică fiartă



În anul 2010, Batalionul 60 Paraşutişti s-a constituit în Detaşamentul ROFND XX, care a executat misiuni în sprijinul păcii în teatrul de operaţii din Kosovo, în cadrul Forţei Multinaţionale de Menţinere a Păcii KFOR.

image

De asemenea, pe timpul desfăşurării paradei, Bucureştiul va fi survolat de trei aeronave IAR-99 ŞOIM, aparţinând Şcolii de Aplicaţie a Forţelor, care vor încheia dispozitivul de zbor aparţinând Forţelor Aeriene.

Formaţia constituită pentru survol va fi condusă de locotenent-comandorul Ciprian Timofte şi căpitan-comandorul Gheorghe Istrate.

Avionul Şoim

Avioanele IAR-99 ŞOIM au intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române din anul 2003 şi pot executa misiuni de sprijin aerian apropiat, misiuni aer-aer şi misiuni de pregătire a generaţiilor viitoare de piloţi în conformitate cu cerinţele NATO.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite