Buzăul este sub imperiul iernii. Stălpii căzuţi şi accidentele nu lipsesc din peisaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de localităţi din judeţul Buzău au rămas fără curent electric după ce liniile au cedat, zeci de stâlpi cu cabluri pe ei şi zeci de copaci au căzut, iar şoferii s-au trezit că nu-şi mai pot deschide maşinile acoperite de gheaţă. Cea mai dramatică intervenţie este la două cazuri grave din localităţi de la limita cu judeţul Brăila, unde autorităţile au cerut intervenţia tancurilor armatei ca să ajungă pe un drum

Tabloul este dramatic: când ninge abundent, când plouă şi apa îngheaţă instantaneu. Doborîţi de greutatea gheţii, mai mulţi copaci au căzut pe maşini. Stâlpii cu cabluri pe ei au cedat, iar echipele de interventie nu mai fac faţă.  Un stilp a cazut peste o conductă de gaze în cartierul Broşteni şi mai multe case au rămas fără current electric, gaze, telefoane ăi cablu tv.

Trenurile încep să înregistreze întârzieri, pentru  ca mecanicii nu reuşesc să cureţe gheaţa de pe contacţii locomotivelor. 117  localităţi au rămas fără curet electric după ce gheaţa sau vântul au rupt stâlpi şi a scos din funcţiune transformatoarele.
Din cauza poleiului, un tânar a derapat şi a ajuns sub un tir, pe drumul European 85, în localitatea Poşta Câlnău.

Trei drumuri naţionale sunt închise: DN 2B Buzău- Brăila, DN 2C Costeşti- Slobozia şi DN 22 Râmnicu Sărat- Băile, dar şi 15 drumuri judeţene. Pe drumul naţional 2 E 85 atât pe tronsonul către Urziceni cât şi către limita cu Vrancea, dar şi pe DN 10 Buzău- Braşov sunt instituite restricţii de tonaj până la 3,5 tone.

Şeful de post de poliţie din localitatea Băile şi o bătrână din localitatea Amaru au cerut ajutorul medicilor, iar ambulanţele nu pot ajunge la ei din cauza drumului înzăpezit. Bărbatul de 47 de ani are de trei zile probleme cardiace, iar femeia cu astm a rămas fără medicamente de ieri. Pentru că drumul naţional 22 este închis de trei zile, ambulanţa nu poate ajunge la ei, aşa că autorităţile au cerut ajutorul maşinilor armatei. Un TAB cu şenile a plecat din Focşani, a luat un paramedic din Râmnicu Sărat şi a plecat către pacienţi.

O maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu un echipaj fomat din cinci militari, aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani, execută duminică, 5 februarie, începând cu ora 12.00, o misiune de evacuare medicală a două persoane, o femeie şi un bărbat, din localitatea Balta Albă, jud. Buzău, care necesită îngrijiri medicale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite