Buzăul este sub Cod Portocaliu până vineri dimineaţă. Vezi ce pagube a produs ploaia până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANM a emis o avertizare de Cod Portocaliu de ploi abundente pentru intervalul 24 mai, ora 18.00 – 25 mai, ora 6.00.  Sunt vizate judeţele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Galaţi, Vrancea şi zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de astăzi de la ora 18.00, intră în vigoare codul portocaliu în judeţele avertizate, unde vor fi ploi abundente, descărcari electrice, intensificări ale vântului şi grindină, iar cantităţi de apă vor depăşi peste 50 de litri pe metru pătrat.

La Buzău, vremea capricioasă a lăsat deja semne. Ploile torenţiale căzute azi-noapte au izolat un cătun, au avariat un pod şi mai multe podeţe şi au colmatat mai multe  fântâni. Totul s-a petrecut în comuna Calvini iar cătunul Tulburea este izolat, în zonă ajungându-se doar pietonal.

Lungimea totală a drumurilor comunale afectate din comună este de circa 800 de metri. În satul Olari au fost avariate trei podeţe şi au fost colmatate patru fântâni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite