Buzăul are baze sportive moderne, dar nu prea are sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Gloria Buzău
Stadionul Gloria Buzău

Nu toate judeţele vecine Buzăului se pot mândri cu baze sportive la fel de moderne precum stadionul Crâng sau sala sporturilor Romeo Iamandi. Degeaba, ar zice orice buzoian, pentru că ele nu reflectă deloc calitatea sportului local.

Stadionul echipei Gloria Buzău este una dintre bazele unde buzoienii mai au şansa să vadă sport de calitate doar atunci când echipe de Liga 1 îl închiriază. În 2010, echipa ilfoveană Victoria Brăneşti a jucat meciurile de acasă pe arena din Crâng un sezon întreg, cât a rezistat pe prima scenă fotbalistică.

Petrolul Ploieşti a folosit stadionul din Buzău până de curând, ca loc de desfăşurare a meciurilor de acasă, până la inaugurarea propriului stadion, aflat în renovare. Steaua Bucureşti joacă deseară meciul de cupă, cu Sănătatea Cluj, prilej pentru microbiştii buzoieni să vadă din nou jucători valoroşi pe iarba din stadionul Crâng. În rest, fotbal de duzină, cu jucătorii Gloriei Buzău în prim-plan.

„E frustrant să-i vezi pe alţii la tine acasă şi pe echipa ta, care are tot ce-i trebuie, cum se chinuie să rămână în liga a doua. Păcat de stadion, păcat de microbiştii buzoieni, pentru că echipa asta nu-i merită”, spune Ion Ardeleanu, pensionar. Gloria Buzău se află în prezent la jumătatea clasamentului seriei întâi din Liga a doua de fotbal.

În prezent, stadionul Gloria este cotat la două stele, standardele fiind mult îmbunătăţite după modernizarea încheiată în 2008, care a inclus montarea a 18.000 de scaune din plastic şi a unei instalaţii de nocturnă. Cu mici retuşuri, poate fi avansat la trei stele, adică la standarde pentru meciuri din cupe europene.

Despre celelalte baze sportive din oraş aflaţi din paginile ADS Buzău, săptămânal care a apărut astăzi la toate chioşcurile de difuzare a presei.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite