Buzăul, un oraş aproape izolat de capriciile iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stratul de zăpadă are grosimea de un metru
Stratul de zăpadă are grosimea de un metru

Legăturile muncipiului Buzău cu capitala şi cu oraşele Ploieşti şi Brăila au fost închise din cauza viscolului puternic care a paralizat mari porţiuni din DN2E85, Dn2B şi DN1B, informează Adevărul.

GALERIE FOTO AICI

Peste 80 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Buzău, împreună cu peste 50 de jandarmi, au acţionat încă din această noapte pentru informarea conducătorilor auto, aflaţi în trafic, cu privire la situaţia existentă pe sectoarele de drum pe care aceştia intenţionau să se deplaseze.

Încă din seara zilei de 15 decembrie au fost închise din cauza precipitaţiilor căzute, porţiuni din drumurile judeţene 214 A, 220, 203 A, 203 K, 102 H, 203 D, 203 C şi drumurile naţionale 22 şi 2 C.

În această noapte, aceeaşi măsura s-a instituit şi pe drumurile judeţene 203 G, 204 D, 203 M, 102 F,  202, pe drumurile comunale 148 între localităţile Podgoria şi Coţatcu şi 120 între localităţile Podgoria, Oratia şi Pleşeşti.

De asemenea, drumul naţional 2B între localităţile Buzău – Cilibia şi C.A. Rosetti, DN 2 E 85, de la limita cu judeţul Ialomiţa şi până în localitatea Călduraşanca precum şi DN 1B între Buzău şi Săhăteni au fost închise pentru a se facilita intervenţia echipajelor ce acţionează pentru îndepărtarea zăpezii.

"Pe DN 2 E85, la intrarea în judeţul Buzău, pe o distanţă de aproximativ 4 km, între kilometrul 68 şi 74, sunt maşini ce aşteaptă deblocarea drumului, stratul de zăpadă fiind de aproximativ 1metru în dreptul autovehiculelor
. În zonă se acţionează cu patru echipaje de deszăpezire, patru echipaje din cadrul Serviciului Rutier şi alte patru de la Posturi de poliţie din cadrul I.P.J. Buzău şi peste 30 de jandarmi." a declarat pentru Adevărul purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, subcomisarul Florina Crucianu.

Pe toate sectoarele de drum amintite se află echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, care sprijină reprezentanţii firmelor ce acţionează pentru îndepărtarea zăpezii, restricţiile menţinându-se şi la această oră. 

Poliţiştii rutieri recomandă în continuare evitarea zonelor amintite, deoarece, în tot judeţul continuă să cadă precipitaţii sub formă de ninsoare, aceasta fiind viscolită de vântul puternic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite