Buzăul, sub cod portocaliu de ger. Sfaturi de la paramedicii SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, în judeţul Buzău vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -27 şi -17 grade. Vântul va avea viteze, ce vor atinge la rafală, 40-50 Km/h accentuând senzaţia de frig.

Paramedicii SMURD avertizează că gerul poate pune în pericol persoanele vulnerabile sau izolate, mai ales persoanele în vârstă, cele cu handicap, cele suferinde de boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine sau de diferite patologii oculare, persoanele care au probleme ale sistemului nervos şi este necesară o supraveghere specială a copiilor.

În cazuri de sensibilitate la ger(zona buzelor şi a mâinilor) trebuie consultat un farmacist sau medic. Unele tipuri de medicamente pot avea contraindicaţii de a fi luate în caz de frig puternic şi este necesar să se consulte medicul. Sportivii şi unele persoane care lucrează în aer liber trebuie să acorde atenţie sporită hipotermiei şi agravării simptomelor preexistente.

ÎN TIMPUL IERNII

    * Urmăriţi la radio/ televizor buletinele meteorologice şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.
    * Mâncaţi regulat şi beţi lichide, dar evitaţi excesul de cofeina şi de alcool.
    * Evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute. Fiţi atenţi la simptomele degerăturilor. Acestea constau în pierderea simţurilor şi decolorarea extremităţilor (degete, urechi, nas) şi necesită asistenţă medicală de specialitate .
    * Economisiţi combustibilul pentru încălzit, dacă este necesar, menţinând temperatura în casă mai redusă decât în mod normal. închideţi temporar alimentarea cu căldură în anumite camere mai puţin utilizate.
    * Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică a locuinţei prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere. Deconectaţi de la reţeaua electrică toate aparatele electrice atunci când nu sunt utilizate.
    * Amplasaţi mijloacele de încălzire portabile la distanţă de minim 1 m de materiale combustibile.
    * Opriţi funcţionarea mijloacelor de încălzire înainte de culcare sau atunci când părăsiţi locuinţa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite