Buzăul, sub cod galben de caniculă până vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vara nu s-a terminat, meteorologii anunţă un val de căldură!
Vara nu s-a terminat, meteorologii anunţă un val de căldură!

După o săptămână în care temperaturile s-au aflat la valori acceptabile pentru această perioadă a anului, de mâine, vremea se va încălzi din nou. Meteorologii avertizează că de marți și cel puțin până vineri, în zona județului Buzău, temperaturile vor ajunge chiar până la valori de 39 de grade Celsius, la umbră, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, Direcţia de Sănătate Publică Buzău le recomandă buzoienilor să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00. Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii, trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide, între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar să se consume un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii de la DSP Buzău ne mai sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite