Pieţele din Buzău au printre cele mai mici preţuri din ţară la carnea de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceleaşi alimente costă mai mult decât dublu in pieţele din anumite judeţe, printre acestea numărându-se carnea de porc, care se vinde cu 6,8-7,2 lei kilogramul în Gorj şi cu 15-18 lei/kg în Bistriţa, carnea de vită şi cea de pui, dar şi laptele, brânza sau ouăle.

Cea mai ieftină carne de porc se vinde în judeţul Gorj, unde costă între 6,8 şi 7,2 lei kilogramul. Şi la Bacău se găseşte carne ieftină, preţul unui kilogram fiind cuprins între 8 şi 8,5 lei. Cea mai scumpă carne de porc poate fi cumpărată din pieţele şi târgurile din Bistriţa şi Hunedoara, la preţuri de 15-18 lei/kg, respectiv 14-18 lei/kg.

În judeţele Hunedoara şi Timiş se vinde cea mai scumpă carne de vită, cu preţuri între 16 şi 22 lei pe kilogram, respectiv 18-20 lei. Preţuri mari sunt şi în Constanţa (16-19 lei/kg) şi Iaşi (12-19 lei/kg). La polul opus, carne ieftină se găseşte în Cluj (7,5-9,5 lei/kg), Buzău (9-10 lei/kg) şi Gorj (9-11 lei/kg). Ca şi în cazul cărnii de porc, preţurile din Bucureşti sunt sub media pe ţară, respectiv 9,5-12 lei kilogramul.

În pieţele şi târgurile din Cluj se vinde cel mai scump lapte din România, cu 4-5 lei litrul. În schimb, lapte ieftin poate fi cumparat din Argeş şi Suceava, cu preţuri între 1,5 si 2,5 lei litrul. Brânzeturile proaspete cele mai ieftine costă între 8 şi 10 lei kilogramul şi pot fi cumpărate din judeţele Teleorman, Suceava şi Satu Mare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite