VIDEO Accident sau crimă? Secretarul clubului de vânătoare din Pătârlagele a fost împuşcat în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 41 de ani, din oraşul Pătârlagele, judeţul Buzău, secretarul unui club de vânătoare local, a murit aseară, în pădurile din munții Buzăului, după ce a fost împușcat din greşeală cu o armă de vânătoare.

Împreună cu alți 14 vânători şi patru gonaci, Pompiliu Neacșu a pornit la orele amiezii pe urmele mistreților prin pădurile din nordul județului Buzău. Ei au format linia de tragere în apropierea unui cătun de la hotarul oraşelor Pătârlagele şi Nehoiu.

Poliţiştii caută cu detectorul glonţul care l-a ucis pe vânătorul din Pătârlagele

Vânătorii s-au poziţionat de-a lungul unui drum forestier,  la o distanță de circa 20 - 30 de metri unul faţă de altul, pentru a prinde în bătaia puştii animalele fugărite de gonaci, din pădure. După ce au tras mai multe focuri de armă, au observat la final că lipseşte unul dintre ei. L-au căutat și l-au găsit zăcând pe marginea drumului, cu sânge pe față, chiar pe Pompiliu Neacşu, cel care pregătise partida de vânătoare.

“Reguli sunt multe. Se aliniază vânătorii, nu se pleacă din stand, nu se fuge, nu se trage pe linie. Nu pot să ştiu dacă s-au respectat sau nu aceste reguli”, ne-a declarat Ion Tudorie, unul dintre vânătorii din Clubul Pătârlagele.

Anchetatorii au căutat toată noaptea glonţul sau alicele ucigaşe

Lângă cadavru era și o armă, iar mai departe, în pădure, vânătorii au dat și de un mistreț mort, înspre care se pare că s-a tras în momentul în care a fost împuşcat vânătorul. Prietenii victimei spun că este exclus să se fi autoaccidentat, deoarece avea o experienţă de peste 20 de ani în această activitate.

“Clar nu a murit prin autoaccidentare. Unul dintre tovarăşii săi a tras pe linie, ori din stânga, ori din dreapta. Cu o zi înainte a fost abătut de parcă îşi simţea sfârşitul. Cu o vorbă zicea facem vânătoare, iar pe de altă parte ezita şi zicea că ba e noroi, ba nu e zi de vânătoare. Nu a vea trăirea aia a lui cu care eram obişnuiţi. Pe Valea Buzăului, numeri pe degete oameni şi vânători ca el”, ne-a spus vânătorul Nicolae Filip, prietenul victimei.

Polițiștii au luat declarații de la toți participanții iar în urma probelor și a concluziilor raportului medico-legal urmează să se pronunțe asupra modului în care și-a găsit sfârșitul vânătorul.

“Pe raza localităţii Nehoiu, în punctul numit Gura Cheii, în urma unei partide organizate de vânătoare a fost găsit cadavrul unui vânător în vârstă de 41 de ani ce prezintă o plagă împuşcată în zona capului iar lângă el era o armă de vânătoare. Se continua cercetările împreună cu procurorul criminalist pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. De asemenea, au fost ridicate toate armele participanţilor la această vânătoare, pentru a fi verificate şi expertizate”, a declarat comisarul Nicolae Zaharia, de la Inspectoratul de Poliţie Buzău.

Pompiliu Neacşu era secretarul filialei din Pătârlagele a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din judeţul Buzău. El era cel care organiza partidele de vânătoare și după cum spun prietenii săi era iscusit în mânuirea armei. Era căsătorit şi avea doi copii, un băiat, student la Bucureşti, şi o fată, elevă la un liceu din Buzău.

image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite