România, promovată în Suedia de elevii Liceului Pedagogic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de elevi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău a demonstrat că nu numai adulţii pot aduce beneficii de imagine ţării, peste hotare, prin promovarea obiceiurilor, portului popular sau a bucătăriei tradiţionale.

La mijlocul lunii decembrie 2010, grupul de la Pedagogic, format din trei profesori, Constantin Coman, Florentina Scântee şi Ana Chiţan, şi elevii Oana Radu, Teodora Urse, Teodor Petre şi Andrei Sârbu au fost în Suedia, pentru a reprezenta România în cadrul proiectului  - concurs „Comenius”, cu finanţare europeană. Alături de români, s-au mai aflat în competiţia educaţională alte cinci şcoli din Lidingo – Stockholm (Suedia), Flensburg (Germania), Gdansk (Polonia), Katerini (Grecia) şi Caravaggio (Italia).

Tema proiectului care a adunat elevi din şase ţări a constat în schimbul de experiență privind comportamentul elevului în domenii muzicale, lingvistice, sportive, cultural-educative și socializarea în diferite medii: public, instituțional sau familial.

Surprinşi că învăţăm în schimburi

Grupul Liceului Pedagogic a prezentat România și principalele elemente geografice și ale istoriei și literaturii naționale, sistemul educațional din România și istoricul şcolii, fiin declaraţi câştigători ai corcursului. „Străinii au fost profund surprinși de funcționarea în două schimburi a școlilor din România, începând cu ora 7, terminând cu orele 20, întrucât în țările dezvoltate din Europa, programul școlar se termină cel târziu la 15”, a declarat profesorul Constantin Coman, unul dintre membrii delegaţiei.

Programul Sectorial Comenius, la nivel european, urmăreşte să implice în activităţi educaţionale de cooperare cel puţin trei milioane de elevi, până în anul 2013.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite