Buzău Revista Presei: Alunecările de teren, fenomen comentat în ziarele de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

Alunecările de teren de la sfârşitul săptămânii care au afectat serios traficul rutier în zona de nord a judeţului constituie subiectul zilei şi este abordat de toate ziarele buzoiene.

Pământul o ia la vale

Drumul Naţional 10, care leagă Buzăul de Braşov, a fost închis în noaptea de sâmbătă spre duminică după producerea unei alunecări de teren în zona localităţii Valea Lupului. Circulaţia s-a reluat, însă pe un singur sens, abia duminică dimineaţă, în jurul orei 8.00, după ce utilajele au acţionat fără încetare. Previziunile Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au adeverit în cele din urmă. Din cauza creşterii temperaturilor, toate prognozele avertizau despre eventuala producere a unor inundaţii sau alunecări de teren. Nici localitatea Colţi nu a fost ferită de astfel de fenomene, duminică mai multe drumuri comunale fiind închise. (Viaţa Buzăului)

Razie de amploare printre şuţi şi scandalagii


 În tradiţia sfârşitului de săptămână, urbea buzoiană a fost "măturată" de o razie în sistem integrat, ce a avut caracter preventiv-reactiv, la care au fost angrenate efective de la Poliţia Municipală, Serviciul de Investigaţii Criminale, Intervenţie Rapidă, precum şi jandarmi şi poliţişti comunitari. Au fost închise succesiv mai multe zone din municipiul Buzău, respectiv cartierele Dorobanţi 1 şi 2, Micro 14, Unirii Nord – Micro 3 şi Unirii Sud, Gară şi Bulevardul Bălcescu, iar echipele de scotocire – control au acţionat atât în perimetrul stradal, cât şi în unităţile de alimentaţie publică. (Viaţa Buzăului)


O înfrângere previzibilă
HCM Buzău – “U” Cluj: 22–32 (8-13)

Sâmbătă, în cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naţionale de Handbal feminin, HCM Buzău a pierdut confruntarea cu “U” Cluj, scor 22-32 (8-13).  Buzoiencele au început slab partida, drept dovadă că în primele 30 de minute de joc, elevele lui Romeo Ilie au marcat doar 8 goluri. În repriza secundă, iureşul oaspeţilor a continuat: 19 goluri în poarta Alinei Iordache. Înfrângerea handbalistelor buzoiene este cu atât mai dureroasă cu cât Rapid Bucureşti a terminat victorioasă în sala ocupantei locului 9, Oţelul Galaţi. În urma rezultatelor înregistrate în această etapă, HCM Buzău ocupă locul 11, cu 10 puncte din 16 etape. (Viaţa Buzăului)


Teroarea pământului !

Zilele acestea, în zonele de munte din judeţ, s-au produs grave alunecări de teren. Pământul de pe versanţi s-a „oprit” fie pe drumurile naţionale sau judeţene, fie pe casele oamenilor din zonele respective. Astfel, în ultimele 48 de ore, trei zone distincte din judeţul Buzău au fost afectate. (Şansa Buzoiană)

Interzis la analize şi medicamente gratuite

Asiguraţii buzoieni cotizează degeaba la sistemul de sănătate. În prezent, ei nu mai beneficiază de analize gratuite şi, în curând vor fi tăiaţi şi de la porţia de medicamente gratuite şi compensate. Asta, pentru că laboratoarele şi farmaciile nu au mai primit bani prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. (Şansa Buzoiană)

Probleme pentru tinerii directori de deconcentrate

Tinerii directori de deconcentrate ar trebui să se gândească încă de pe acum să-şi facă bagajele, indiferent de gradul lor de pregătire profesională. Asta pentru că noul proiect de lege privind trecerea şefilor de instituţii la statutul de funcţionari publici prevede în continuare o vechime de minimum cinci ani în administraţie pentru cei care vor să ocupe un fotoliu de director.(Opinia)

Peste 10 tone de mâl s-au scurs pe DN 10 Buzău-Pătârlagele

Alunecările de teren au afectat serios traficul în noaptea de sâmbătă spre duminică pe Drumul Naţional 10. (Opinia)


DN2 E 85 la limita cu Ialomiţa este acoperit cu polei

Traficul rutier DN2 E 85  se desfăşoară cu dificultate la această oră din cauza unui strat de polei care acoperă şoseaua. Fenomenul, apărut în urma temperaturilor scăzute înregistrate în această dimineaţă survenite pe fondul topirii zăpezii,  se manifesta în special între localităţile  Cioranca şi limita cu judeţul Ialomiţa. (Jurnalul de Buzău.ro)




Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite