Portret/ Ioana Crăciun este modelul elevului perfect, cu 10 pe linie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are nenumărate pasiuni şi îi place să înveţe la toate materiile de la şcoală. Profesorii de la Colegiul B. P. Hasdeu se mândresc cu eleva care până în clasa a şasea doar de trei ori a avut nota 9.

Ioana Crăciun este o elevă model, altă caracterizare nu-i poate fi făcută de profesori şi colegi de vreme ce an de an de an a reuşit să încheie cu media 10. Este în clasa a şasea şi cea mai mare a timpul şi-l petrece învăţând , iar de fiecare dată când nota pe care o primeşte nu este zece se ambiţionează mai mult. Topul materiilor preferate cuprinde matematica, limba română şi limbile străine.

„Pasiunea mea pentru matematică a fost transmisă din generaţie în generaţie. Bunicul meu a fost profesor de matematică şi tot timpul m-a îndemnat să învăţ. Şi tatălui meu i-a plăcut matematica şi mă ajută să rezolv exerciţiile. Dar mie în general îmi place să învăţ, nu pot să spun că am vreo materie care îmi displace", ne-a mărturisit Ioana.


Până acum a reuşit să participe la peste o sută de concursuri şcolare şi extraşcolare. În clasa a patra a obţinut cea mai mare notă într-un concurs de limba română, iar într-a cincea la concursul de matematică a reuşit să se califice la faza naţională după patru etape. „Eu nu mă străduiesc să iau 10, pur şi simplu învăţ foarte repede şi îmi place", ne-a spus Ioana.


Nenumărate pasiuni


După ce îşi termină temele, Ioana are mai multe pasiuni care îi ocupă timpul liber. Îi place să deseneze încă din timpul grădiniţei. „Am început în joacă. Am văzut desene la televizor şi am început să le reproduc. Învăţătoarea mea şi-a dat seama că am talent şi m-a încurajat", a precizat eleva.

La vârsta de patru ani a început să practice dansul sportiv, iar după trei ani a trecut la dansurile moderne. De-a lungul timpului a participat la multe concursuri naţionale şi internaţionale unde a reuşit să urce pe podium. „La Sibiu la un concurs internaţional de dans am luat locul întâi, la Năvodari am luat trofeul la Cupa României, am şi un loc doi la un concurs organizat la Bârlad. Cel mai mult îmi plac fanteziile coregrafice şi street dance. Au mişcări moderne şi mai diferite", mărturiseşte Ioana Crăciun.


Pe lângă desen şi dans, Ioana îşi mai dedică timpul şi poeziilor. Se inspiră din viaţa reală şi reuşeşte să compună versuri pe teme legate de natură, copilărie sau orice întâmplare trăită. Şi şahul şi patinajul sunt hobby-uri de-ale Ioanei cu care îşi ocupă timpul de fiecare dată când are ocazia.
În viitor ar vrea să devină arhitect. „Îmi plac foarte mult matematica şi desenul, iar una din distracţiile mele sunt jocurile de proiectat case. Am avut ocazia să văd şi creaţii de-ale lui DaVinci care m-au făcut să mă gândesc la eventualitatea de a ajunge peste ani să fiu arhitect", ne-a spus Ioana Crăciun.


Întrebări şi răspunsuri


Arhitectura cărei ţări te-a impresionat?
Până acum am vizitat Italia, Franţa, Austria, Cehia, Ungaria, Germania, iar cel mai mult mi-a plăcut arhitectura Franţei, unde toate construcţiile sunt lucrate într-un mod mai ciudat. În Italiei m-a impresionat Turnul din Milano, care este lucrat superb, din marmură.

Câte note de nouă ai luat până acum?
Până în clasa a şasea am luat doar trei note de nouă, mai puţin de atât nu am avut niciodată. Cel mai rău mi-a părut când am luat nota nouă la o teză, de fapt era 9,40 şi în catalog a fost nouă. Â

Ce îi place
Îmi place să merg cu rolele, să fac diverse aranjamente din plante, seminţe sau diverse materiale pe care le aşez în grădină. Îmi place să fiu înconjurată de oameni, de amici, îmi place să îmi fac noi prieteni. Apreciez oamenii care sunt sinceri şi care au simţul umorului.

Ce nu îi place
Nu îmi place să fiu singură şi nu îmi place poluarea . Nu îmi plac manelele şi oamenii care le ascultă. Pot să spun că sunt foarte pretenţioasă la mâncare, nu îmi place chiar orice mi se pune în farfurie.

Profil
Născută: 2 octombrie 1998, Buzau
Ocupaţie: elevă în clasa a şasea la Colegiul B.P Hasdeu
Familie: singură la părinţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite