Buzoienii au intrat în noul an cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cafeneaua Artiştilor a găzduit aseară spectacolul de dedut al “Anului Cultural 2011”, o manifestare inedită pentru buzoieni, care va ţine până la sfârşitul anului. Proiectul a fost iniţiat de Clubul Rotary, în colaborare cu Primăria Buzău şi Ministerul Culturii şi Cultelor.

Peste 50 de buzoieni, pictori, sculptori, regizori, actori, scriitori sau fotografi, au fost prezenţi aseară în cafeneaua de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pentru a marca trecerea în noul an… artistic. Reprezentanţi ai celor şapte arte au avut alocate spaţii generoase de prezentare a domeniului în care activează, primul act al spectacolului revenindu-le artistului fotograf, Vali Blidaru şi scriitorului Dan Camer.

Un moment apreciat de public a fost demonstraţia de talent a pictorului Leonard Ţuclea care, în mai puţin de zece minute, a aşternut pe pânză portretul poetului Mihai Eminescu, într-o tehnică rară. Cu ambele mâini şi-a desenat personajul pe fond negru, folosind o emulsie, peste care a pulverizat un praf alb.

Momentul dedicate teatrului şi cinematografiei s-a transformat într-o conversaţie între reprezentanţii acestei arte şi public. Tirului de întrebări i s-au opus actorul râmnicean Lucian Ghimişi, criticul Marinela Ţepuş, directoarea teatrului George Ciprian, regizorul Gheorghe Preda şi un actor din generaţia tânără, focşăneanul Vlad Corbeanu. 

Ultimele 40 de minute ale spectacolului de aseară le-au aparţinut instrumentiştilor arădeni de la Grafic, care au susţinut un concert de muzică medievală.

“Timp de 12 luni, Buzăul va fi gazda unora dintre cele mai interesante manifestări culturale care vor avea ca loc de desfăşurare atât clasicele săli de teatru şi spectacole, cât şi locaţii neconvenţionale precum parcuri, pieţe publice, pub-uri, spaţii comerciale şi altele”, a declarat Tolea Poştovei, unul dintre organizatori.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite