Propunere de week-end: excursie la poalele Penteleului, în cea mai nordică localitate a Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 80 de kilomeri distanţă de Buzău se ajunge într-un colţ de rai, unde relaxarea şi frumuseţea sunt cuvintele de ordine în timpul liber petrecut în localitatea Gura Teghii.

Comuna Gura Teghii, aflată la rădăcina giganticului vârf al Penteleului, este situată în partea cea mai nordică a judeţului Buzău, la distanţa cea mai mare de municipiul reşedinţa de judeţ dintre toate localităţile.

Pensiunile din Varlaam - Gura Teghii sunt renumite pentru felurile de mâncare tradiţională împrumutate de la ciobani şi de la vechii haiduci.

Specifică zonei este îmbăierea în zer care face pielea catifelată şi te scapă de stress, iar câte un pahar de ţuică de gutui băut înainte de fiecare masă scade colesterolul şi ajută la digestie.

„Îmbăiatul în zer este tămăduitor pentru anumite boli şi ajută excelenta întreţinere a pielii pe cale naturală. Turiştii care vin pentru prima data la Varlaam, sunt uimiţi de farmecul zonei. Aici ciobanii prepară brânza dupa metode clasice iar gospodinele se întrec în prepararea bulzului de Varlaam, bulgări de mămăliguţă umpluţi cu brânză de oaie", spune Cristina Partal, preşedinte ANTREC Buzău.

Pensiunile din zona Gura Teghii- Varlaam şi-au inclus deja în ofertă această tradiţie locală şi îi aşteaptă pe turişti cu brânzeturile preparate de ciobanii din zonă, dar şi cu băi în zer, lapte şi miere pentru doar 100 de lei pe noapte de cameră.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite