La Buzău, peste 9.000 de persoane cu CI expirate, găsite pe listele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 9.000 de buzoieni care au cărţi de identitate expirate au fost descoperite pe listele electorale permanente de la referendum, potrivit datelor centralizate de Prefectura Buzău, o situaţie similară fiind şi în judeţul Brăila, unde 10.137 de cetăţeni cu drept de vot au buletinele expirate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Sorin Gheorghe, toate administraţiile locale din judeţ au transmis până sâmbătă situaţia listelor electorale de la referendum, transmite Mediafax.

Conform sursei citate, 10.442 de persoane din judeţ nu ar fi trebuit să se regăsească pe listele electorale permanente.

Astfel, au fost descoperite 325 de persoane decedate, 152 de persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota, 106 care şi-au schimbat domiciliul şi nu au fost radiate de pe lista localităţii în care s-au aflat, 568 cu domiciliul în străinătate şi 9.251 de votanţi cu cărţile de identitate expirate.

Sorin Gheorghe a adăugat că cele mai multe persoane decedate au fost identificate în Râmnicu Sărat, respectiv 43, în Pogoanele - 15, Calnici şi Gălbinaşi - 13. De asemenea, cei mai mulţi buzoieni cu drept de vot, dar cu acte de identitate expirate au fost găsiţi pe listele din Buzău, respectiv 2.584, Râmnicu Sărat - 753.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite