Liber la angajări de asistenţi maternali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă instituţiile publice nu au voie să facă angajări, la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău îşi vor găsi locul 20 de noi asistenţi maternali.

Instituţia se confruntă cu o situaţie destul de delicată la acest capitol având în vedere că în ultimii doi ani 100 de angajaţi au ales să renunţe la această meserie din cauza cheltuielilor tot mai mari cu întreţinerea copiilor aflaţi în plasament, în paralel cu diminuarea salariilor.


Salvarea a venit din partea fundaţiei SERA, care a ales să remunereze din bugetul propriu 20 de asistenţi maternali în Buzău.

Este un proiect de mare anvergură care prevede angajarea a 20 de asistenţi maternali cu susţinerea exclusivă a fundaţiei SERA pentru cheltuielile salariale. Ei vor prelua copii de vârstă mică, până la 2 ani, pentru care nu avem posbilitatea de instituţionalizare. În ultima perioadă am pierdut mulţi asistenţi maternali şi încercă să menţinem totuşi reţeaua funcţională", a declarat Claudia Roşioru, directorul DGASPC Buzău.


Proiect aprobat
Consilierii judeţeni deja au votat acest proiect, prin care se permite angajarea personalului care va avea grijă de copiii abandonaţi cu vârste foarte mici. Până când micuţii îşi vor găsi o familie adoptatoare sau se vor reintegra în familie, vor sta în grija noilor asistenţi maternali, care vor primi salarii din partea fundaţiei.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite