Buzău: La Buzău, pe timp de criză, cresc exporturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza are și părți bune. Cel puțin așa arată operațiunile înregistrate în acest an în Vama Buzău care atestă o creștere a volumului de activități de import-export comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit conducerii Vămii Buzău, anul acesta a crescut numărul exporturilor iar numărul importurilor se menține aproximativ la același nivel ca și anul trecut. În topul operațiunilor de export derulate în acest an în județul Buzău se află comerțul cu cherestea și bușteni, deșeuri de materiale plastice, mobilier dar și vânzarea de electrozi de sudură și ambalaje de unică folosință.

 Importăm, în schimb, materiale de construcții, țesături, fitinguri și foarte multe borcane din sticlă. Țările către care exportăm dar și cele de la care importăm sunt cam aceleași: China, Taiwan, Israel, Norvegia, Elveția și Republica Moldova.

“Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut am constatat că au crescut exporturile, în timp ce importurile se mențin cam pe aceeași linie. Acest lucru este îmbucurător pentru orice țară și societate pentru că, automat, prin export atragem valută la nivel național, iar infuzia de capital este cât se poate de benefică în perioada de criză”, ne-a declarat Marinela Enescu, director Direcția Județeană pentru Accize și operațiuni Vamale Buzau.

Specialiștii sunt de părere că  un factor important pentru creşterea şi eficientizarea exportului îl constituie punerea în aplicare a Cadrului Strategic Naţional de Referinţă şi a Programelor Operaţionale Sectoriale, în contextul integrării României în Uniunea Europeană.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite