Alexandra Răuţă este campioana dansului sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împreună cu partenerul şi soţul său a cucerit numeroase trofee iar acum împărtăşeşte din experienţa sa şi celor care se află la începuturile cariere, din postura de antrenoare.

Şi-a făcut debutul în lumea dansului în urmă cu 12 ani, la o şcoală de modeling din Capitală, dar unde se desfăşurau în paralel şi cursuri de dans sportiv.

Iniţial a fost doar un hobby pentru Alexandra, dar odată cu trecerea timpului şi încurajată de antrenorul său au început să vină şi rezultatele iar pasiunea s-a transformat în profesie.

„Nu cred că există fată căreia să nu îi placă să danseze, mai greu sunt băieţii de convins. Chiar îmi plăcea la nebunie să dansez şi să cânt, dar până la urmă m-am axat doar pe dans. Făceam la început cam două- trei antrenamente pe săptămână, iar după doi ani am ajuns şi la cinci antrenamente pe săptămână", îşi aminteşte Alexandra Răuţă.

Odată cu progresele pe ringul de dans au crescut şi pretenţiile sale, alimentate de o permanentă dorinţă de autoperfecţionare. Astfel, pe lângă orele de la clubul de dans, a început să lucreze suplimentar, să facă şi ore particulare. Cea mai mare parte din timpul său era dedicat mişcării pe ritmuri muzicale, cu antrenamente zilnice.

Până la primul concurs au trecut şapte luni.
„Nu prea ştiam despre ce este vorba, atunci am avut ocazia să vedem ce înseamnă un concurs de dans sportiv, ceea ce ne-a ambiţionat şi mai tare. Am văzut atunci perechi mai bine pregătite decât noi şi ne-am zis că vrem şi noi să ajungem acolo unde sunt ceilalţi", ne-a mărturisit Alexandra.


Timpul a trecut şi a ajuns să aibă în spate o carieră de 12 ani pe ringul de dans, cu trofee câştigate la competiţii de prestigiu.

„Am avut clasări pe podium la diferitele clase valorice la care m-am aflat în timp: locul întâi la Campionatul Naţional pe formaţii standard şi latino, împreună cu alte şapte perechi, chiar şi la concursuri internaţionale am urcat pe podium, pe cea mai înaltă treaptă a acestuia. La concursuri extrem de puternice, cu cei mai buni dansatori din lume, am reuşit să ne clasăm foarte bine în comparaţie cu dificultatea competiţiei. De exemplu, din 100 de perechi cele mai bune din lumea, noi am fost la jumătatea clasamentului", ne-a spus dansatoare.

Antrenează împreună cu soţul său

Prin 2002 şi-a început şi activitatea ca antrenor de dans sportiv.

Împreună cu soţul său, Dragoş, au venit la Buzău la şcoala de dans sportiv „Happy Dance" în dublă calitate, sportivi şi instructori. Acum reuşesc împreună să destăinuie din secretele dansului sportiv şi unui număr de 50 de copii cu vârste cuprinse între şase şi 18 ani.

„Chiar îmi place ce-am găsit la Buzău. Sunt copii cu voinţă şi cu putere de muncă, lucru care ne-a determinat să ne dorim să ne stabilim în Buzău", a mărturisit Alexandra Răuţă.


Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai mare performanţă obţinută ca sportivă?

În primul rând, cucerirea titlului de campioni naţionali la formaţii. La fel de important este şi faptul că eu şi partenerul meu de dans şi de viaţă, Dragoş, suntem pe locul 740 din 4.000 de perechi din lume. Este o onoare pentru noi să ştim că ne aflăm printre cei mai buni dansatori sportivi ai lumii.

Ce planuri de viitor ai?

Încă nu mă gândesc foarte departe, am ajuns deja unde ne-am dorit, să avem copiii antrenaţi de noi. Este o activitate obositoare, dar ştim pentru ce muncim. Când ajungem seara acasă avem satisfacţia că alte persoane au învăţat lucruri bune de la noi.

Ce îi place

Îmi place foarte mult dansul, atunci când am timp liber îmi place să mă bucur de soare şi căldură pe timpul verii, chiar dacă de obicei vacanţele sunt destul de scurte. Apreciez foarte mult oamenii sinceri, dar mai ales pe cei muncitori.

Ce nu îi place

Nu îmi plac minciuna şi snobismul. Acum nu prea îmi mai place să mă trezesc dimineaţa tocmai pentru că programul nostru se prelungeşte până seara târziu şi simt nevoie de odihnă.

Profil
Născută: 30 august 1981, Bucureşti
Ocupaţie: antrenor de dans sportiv, dansator
Familie: căsătorită
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Şcoala de Antrenori

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite