În ce hal au ajuns spitalele! Cel de boli infecţioase a rămas fără medic de gardă, bolnavii stau noaptea doar cu asistenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul de Boli Infecţioase "Gârlaşi" a rămas într-un singur medic, care nu mai poate asigura serviciul de gardă. S-a ajuns ca pacienţii să fie plimbaţi cu ambulanţele între Spitalul de Boli infecţioase şi Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, iar noaptea rămân în grija asistentelor

Spitalul Judeţean din Buzău se confruntă de peste un an de zile cu o criză de medici care se acutizează pe zi ce trece. Cea mai afectată secţie este cea externă de boli infecţioase, de la Spitalul Gârlaşi.


Dintre cei patru medici care efectuau serviciul de gradă, doi au plecat din sistem iar unul este de aproape o lună în concediu de odihnă.
"Secţiile care se confruntă cu o lipsă acută de medici sunt Infecţioasele şi Neurologia. La aceasta din urmă mai este un singur medic, care are 70 de ani şi trebuie să iasă la pensie, după ce un medic tânăr şi-a dat demisia, iar un altul s-a pensionat. La Unitatea Primiri Urgenţe mulţi medici sunt la specializare, iar la Contagioase gărzile nu se mai fac de o lună", a declarat medicul Doru Nicolescu, directorul Spitalului Judeţean Buzău.


La Infecţioase, pacienţi se află în grija în grija unui singur medic specialist, iar cei internaţi rămân noaptea doar în grija asistenţilor medicali.
"Actul medical are de suferit, pentru că apare oboseala. Zilnic sunt nevoită să stau peste program. Mai grav este că de la ora două, în fiecare zi, pacienţii rămân doar în grija asistentelor", a declarat medicul Elena Damian, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Gârlaşi.


Într-o situaţie normală, spitalul de la Gârlaşi ar trebui să aibă cel puţin trei medici specializaţi, care ar putea asigura gărzile.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite