Costel Anton, fără văz, dar cu mâini de de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A rămas fără vedere la vârsta de 14 de ani, iar de atunci îşi animă viaţa oferind semenilor masaj de relaxare, anticelulitic sau terapeutic

Costel Anton are 41 de ani şi de mai bine de 20 de ani nu mai vede deloc.

La vârsta de şase ani a suferit un accident. Fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, a fost supus unei operaţii care s-a dovedit nereuşită.

Apoi a mai suportat alte şase operaţii, timp în care medicii nu şi-au dat seama că pacientul pe care îl operaseră îşi pierde treptat vederea.

„După cea de-a şasea operaţie, doctorul mi-a zis să uit ţintă la el şi să îi zic ce văd, atunci eu i-am zis că nu văd nimic. Nu m-a crezut şi mi-a replicat: «ştiu că nu vezi normal, dar totuşi vezi câte ceva». I-am repetat că nu văd nimic şi abia atunci mi-au fost făcute controale cu nişte aparate speciale, aflând astfel că eu am vasele de sânge tăiate de când eram mic", îşi aminteşte Costel Anton. Cu toate acestea el a reuşit să aibă un loc de muncă timp de 13 ani în Bacău, iar după ce firma de acolo s-a desfiinţat, a învăţat tainele masajului.

Făcea ornamente din pene

De la vârsta de 14 ani până la 18 şi-a pierdut treptat din capacitatea vizuală, iar de atunci nu mai vede deloc.

Din Bacău, judeţul unde s-a născut, a plecat să urmeze o şcoală specială în Bucureşti. În 1988 s-a întors şi, în ciuda faptului că nu vedea, s-a angajat la o cooperativă meşteşugărească unde a lucrat timp de 13 ani, făcând tot felul de ornamente pe carton cu pene.

La scurt timp şi-a cunoscut soţia, cea care de ani de zile este îngerul său păzitor al lui Costel. S-au cunoscut, şi-au dat seama că au puncte comune şi s-au căsătorit, fără ca soţia să ţină cont de problema lui Costel.

A lăsat Bacăul pentru Buzău

Plecat din Bacău, bărbatul a reuşit foarte repede să se acomodeze şi în Buzău şi a încercat să îşi găsească un loc de muncă. Aşa s-a gândit să urmeze un curs de masaj pe care l-a învăţat cu plăcere şi cu pasiune.

„Acum încerc să vindec afecţiunile celor care vin la mine prin masaj şi am văzut că am succes iar oamenii sunt mulţumiţi. Am rezultate de ameliorări ale suferinţei, chiar şi vindecări", ne-a zis maseurul.

Zilnic are clienţi care vin din plăcere la Costel Anton pentru că mâinile sale fac minuni, atât pentru relaxare, cât şi pentru tratarea unor afecţiuni. Mai mult deât atât, are deja şi o diplomă de formator şi se pregăteşte să predea tainele masajului şi altor persoane.

Pe lângă masaj, Costel Anton lucrează şi la calculator şi chiar a dobândit o diplomă de specializare în domeniul IT. În acelaşi timp lucrează şi la revista gratuită Unison, dedicată persoanelor nevăzătoare.

Întrebări şi răspunsuri

V-aţi fi dorit să faceţi altceva dacă nu aveaţi deficienţa de vedere?
Acum, că m-am obişnuit cu ceea ce fac şi îmi place foarte mult să ajut oamenii prin masaj, nu aş vrea să fac altceva. Cred că Dumnezeu m-a iubit şi pentru că nu văd bine, mi-a dezvoltat alt simţ. Sunt oameni care îmi spun că mâinile mele fac minuni, iar acest lucru e cea mai mare mulţumire posibilă

Cam cât timp pe zi faceţi masaj?
Zilnic, cam patru ore, dar sunt zile în care depăşesc acest timp, dar mă bucur când văd oamenii mulţumiţi. Mai ales că nici nu mi-a fost greu să învăţ masaj, înainte să absolvesc cursurile ştiam deja mişcările care trebuie făcute asupra muşchilor.

Ce îi place

Îmi place să prelucrez sunete şi să mixez poezii pe diverse melodii. Îmi place să nu mă dau înlături de la nimic şi să nu îmi pierd ambiţia. De aceea apreciez oameni ambiţioşi şi totodată modeşti. Îmi place să ascult oamenii.

Ce nu îi place

Nu îmi place că încă nu am reuşit noi, românii, integrarea persoanelor cu handicap în societate. Noi încă nu suntem văzuţi la fel ca ceilalţi oameni. Nu îmi place că oamenilor nu le mai pasă de persoanele din jurul lor.

Profil

Născut: 6 octombrie 1969, Oneşti
Familie: căsătorit, un copil
Ocupaţie: maseur

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite