Buget insuficient pentru investiţiile din comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii din judeţ au aflat, în cadrul convocării lor de către preşedintele CJ, Victor Mocanu, că la capitolul investiţii vor avea de împărţit un buget mic, asemănător cu cel de anul trecut, de 20 de milioane de lei.

Victor Mocanu le-a spus aleşilor locali că un deficit mare va fi la capitolul reabilitări de drumuri, unde primăriile vor beneficia doar de câte 60 de mii de lei, cu 40 de mii mai puţin decât obţinuseră anul anterior.

Vadu Paşii, buget peste cel al Buzăului

Cei mai mulţi bani vor ajunge în comuna Vadu Paşii, care ar urma să primească 1,9 milioane lei, de trei ori mai mult decât suma de care va dispune municipiul Buzău.

"Avem de asfaltat vreo trei kilometric de drum comunal, între Stănceşti şi Scurteşti, extindere alimentare cu apă în satele Vadu Paşii şi Băjani precum şi finalizarea reabilitării şcolilor", declară Ion Grama, primarul din Vadu Paşii.

Un buget mai mare decât cel al municipiului reşedinţă de judeţ, peste 730 de mii de lei, va primi chiar şi oraşul Nehoiu, unde autorităţile au nevoie de mulţi bani pentru plata constructorilor care fie au întrerupt lucrările la şcoli, fie au terminat dar nu şi-au recuperat banii.

Cei mai mulţi primari sunt însă nemulţumiţi de ceea ce vor obţine la capitolul investiţii.

"Avem atâtea de făcut în comună şi, din câte se preconizează, o să fie bani puţini. Peste două miliarde de lei vechi intră numai în reabilitarea şcolii, apoi mai avem de finalizat drumurile comunale. O să fie greu", spune Marian Muşat, primarul din Valea Salciei şi liderul aleşilor locali din comunele judeţului Buzău.

Pentru a răspunde valului de nemulţumiri, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a explicat că banii sunt distribuiţi după o formulă de repartizare stabilită de Legea Bugetului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite