La Buzău, alimentele comunitare se strică în depozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 6.000 de persoane nu au venit să îşi ridice pachetele gratuite cu alimente de la Uniunea Europeană. Dintre aceştia, 4.000 sunt locuitori ai municipiului Buzău. Tone de kilograme de făină, zahăr, lapte praf şi paste făinoase zac în depozitul Consiliului Judeţean (CJ).

Cozile de la începutul distribuirii acestora au devenit amintire, iar acum angajaţii CJ le caută altă destinaţie.

„Pentru că beneficiarii nu au venit să îşi ridice pachetele, noi le vom distribui şi celor care au intrat în evidenţa şomerilor sau a beneficiarilor de ajutor social în lunile august, septembrie şi octombrie, care iniţial nu se aflau printre cei care avea dreptul de a primi aşa ceva. Cele mai multe pachete, 250, vor fi împărţite în localitatea Calvini, unde sunt oameni cu venituri reduse, dar şi la Verneşti, unde avem 130 de beneficiari", ne-a spus Marian Popa, responsabil din cadrul CJ cu programul de distribuire a alimentelor.

Livrări la domiciliu

La demararea programului, la nivelul judeţului erau 80.000 de beneficiari ai ajutoarelor alimentare. Din lene, ruşine sau dezinteres, 4.000 de beneficiari din municipiu întârzie să îşi ridice pachetele de la UE, printre ei fiind şi pensionari sau persoane cu handicap.

„În municipiu sunt 4.000 de oameni care nu şi-au luat ajutoarele şi le vom duce noi la domiciliu pentru că unii nu se pot deplasa", a adăugat Marian Popa.

La nivelul judeţului, doar mălaiul a fost distribuit în totalitate. 25 de tone de zahăr şi alte 11 de făină zac în depozitul Consiliului Judeţean, la fel ca 31 de tone de paste, alte 30 de biscuiţi şi 13 de lapte praf.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite