VIDEO / Buzău: Capii clanului Severin, reţinuţi pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei buzoieni, tată şi doi dintre fiii săi, cunoscuţi în lumea interlopă locală, au fost prezentaţi Parchetului în această dimineaţă . Aceştia sunt acuzaţi că au dat bani cu camătă unor administratori de firme cărora, ulterior, le cereau dobânzi foarte mari. Cei care nu reuşeau să achite sumele erau bătuţi şi ameninţaţi cu moartea.

UPDATE, ora 15.00: Judecătoria Buzău a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe numele celor trei

Poliţiştii au reţinut astăzi, după o descindere în forţă pe strada Clujului din Buzău, trei bărbaţi acuzaţi că în perioada 2007 - 2010 au dat bani cu camătă pe termen scurt unor patroni locali pe care, ulterior, îi şantajau, îi băteau şi îi ameninţau cu moartea dacă nu plăteau dobânzile uriaşe. Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

image


Cei trei bărbaţi, tatăl, Ion Ciungu în vârstă de 50 de ani cunoscut ca Severin, şi cei doi fii, Radu Cristea zis "Puiu" şi Vasilică Ciungu zis "Scumpi", de 33, respectiv 29 de ani, au fost acuzaţi de şase oameni de afaceri din Buzău că i-au bătut şi i-au ameninţat cu moartea după ce nu au reuşit să le dea dobândă la banii luaţi cu camătă.

VIDEO Încă un clan interlop buzoian, “legat” pentru proxenetism


Acţiunea poliţiştilor a început de ieri, când au blocat strada pe care locuiesc cei trei şi au făcut percheziţie în şapte locuinţe, de unde au confiscat şase maşini de mărci diferite, care figurează înmatriculate pe numele altor persoane.

image


Până în acest moment, împotriva celor trei, au depus plângeri şase oameni de afaceri în cazul cărora valoarea împrumuturilor acordate este de aproximativ 500.000 de euro. Aceştia au reclamat faptul că au împrumutat diverse sume pe termen scurt iar după aceea suspecţii le cereau dobânzi uriaşe. În cazul în care nu reuşeau să plătească, victimele spun că erau ameninţate cu moartea, bătute şi şantajate.


"Cei trei buzoieni sunt suspectaţi că, în perioada 2007 - 2010, au acordat cu împrumut diferite sume de bani mai multor administratori de societăţi comerciale, percepând dobânzi foarte mari, pe termen scurt, iar în situaţia neachitării la timp a sumelor convenite, au recurs la ameninţări şi acte cu violenţă. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au luat împotriva celor trei buzoieni măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, şi continuă cercetările pentru soluţionarea cazului", ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite