Buzău: Ziua Copilului, sărbătorită în avans de copiii cu handicap fizic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de micuţi cu handicap şi-au sărbătorit în avans Ziua Copilului, împreună cu familiile lor, la un restaurant din Parcul Crâng. Petrecerea a fost organizată de Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic, filiala Buzău. Surpriza evenimentului au fost trei tineri actori care au avut rolul de a le descreţi frunţile copiilor cu dizabilităţi.

Aproape toată terasa restaurantului a fost închiriată pentru petrecerea de azi. Cei peste o sută de invitaţi, copii în scaune cu rotile, părinţii şi fraţii lor, au avut parte de bunătăţi oferite de sponsorii evenimentului, Beta SA şi Datsa Textil. Voia bună a fost alimentată de trei animatori, actori buzoieni, colaboratori ai teatrului Notarra, care s-au jucat cu sărbătoriţii mai bine de trei ore.

„Le-au făcut figurine din baloane, le-au spus poveşti, i-au pictat pe faţă. Copiii s-au simţit extraordinar de bine. Nu numai pentru copii a fost o ieşire benefică, ci şi pentru părinţii lor, pentru că a fost un prilej de a mai schimba păreri, de a se încuraja reciproc în tot ceea ce fac în calitate de îngrijitori ai unor persoane cu dizabilităţi”, ne-a declarat Filofteia Neagu, preşedintele filialei Buzău A Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic.

Asociaţia are în componenţa sa 105 copii cu probleme din tot judeţul Buzău şi are ca obiective socializarea între aceşti copii, ocuparea timpului liber cu activităţi utile, apărarea drepturilor copilului cu handicap şi consilierea părinţilor de copii cu handicap. Asociaţia organizează anual mai multe petreceri în perioada marilor sărbători dar şi excursii sau tabere.

GALERIE FOTO:

image
image
image
image
image
image
Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite