Buzău: Zilele Monteoru la cea de-a doua ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În week-endul viitor, Consiliul Local Merei, Primăria Buzău, Consiliul Judeţean şi ANTREC Buzău în parteneriat cu Asociaţia de Dezvolatre Intercomunitară , organizează cea de-a doua ediţie a festivalului Zilele Monteoru.

Organizatorii îşi doresc să readucă în atenţia publicului staţiunea balneară Sărata Monteoru, cândva celebră în lume şi comparata cu Baden-Baden si Karlovy Vary în urmă cu un secol.

Astfel vineri 1 iulie va fi deschis Târgul de Produse Tradiţionale şi Meşteşugăreşti, care va oferi vizitatorilor posibilitatea degustării mărcilor gastronomice buzoiene: babic, cârnaţi de Pleşcoi, brânză sau covrigi de Buzău.

Sâmbătă va avea loc deschiderea oficială a sărbătorii de pe esplanda Vilei Monteoru. Tot cu această ocazie va avea loc o lansare de carte ce prezintă monografia comunei Merei.Apoi turiştii vor avea ocazia să asiste la o paradă inedită de maşini de epocă, trăsuri şi costume interbelice.

Pe înserat staţiunea va răsuna cu arii din operete celebre, interpretate pe o scenă ce va fi amplasată în aer liber de artiştii Teatrulul Naţional de Operetă “Ion Dacian”.

Organizatorii pregătesc şi un spectacol muzical pentru copii, “Frumoasa din pădurea adormită” ce va fi susţinut tot de artişti ai Teatrului Naţional de Operetă dar şi un spectacol folcloric al elevilor de la şcoala din Merei.

Evenimentele dedicate staţiunii Sărata Monteoru vor culmina dumincă cu un spectacol folcloric acompaniat de orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii Române la care participă artişti consacraţi ai genului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite